Trumpova ochranka bola v pohotovosti, muž sa vyhrážal bombou v aute

TA3 ČTK
19.3.2017 10:31

Ochranka amerického prezidenta zadržala v sobotu večer (18.3.) muža, ktorý prišiel ku kontrolnému stanovisku neďaleko Bieleho domu a tvrdil, že má v aute bombu. Informovala o tom televízna stanica CNN. Išlo o druhý bezpečnostný incident pri sídle amerického prezidenta behom jedného dňa.

Trumpova ochranka bola v pohotovosti, muž sa vyhrážal bombou v aute
SITA/AP

Podľa CNN zatiaľ nebolo potvrdené, či vo vozidle naozaj nejaká výbušnina bola. Vozidlo podľa údajov televízie preverujú. V Bielom dome bol okamžite zvýšený stupeň bezpečnostných opatrení a niekoľko ulíc v okolí bolo do ranných hodín uzavretých.

K incidentu došlo o 23:05 miestneho času (04:05 SEČ), upresnila podľa televízie tajná služba. Prezident Donald Trump však vo Washingtone nie je, víkend trávi vo svojom sídle Mar-a-Lago na Floride.

V ten istý deň tajné služby zadržali iného človeka, ktorý sa pokúšal preniknúť na pozemok Bieleho domu skokom cez stojany na bicykle, za plot sa ale nedostal.

Podľa zdroja z bezpečnostnej služby nemal tento muž pri sebe žiadnu zbraň. Mal len jeden dokument, ktorý chcel nechať v Bielom dome. Pred týždňom sa podarilo preniknúť na pozemok Bieleho domu inej osobe, ktorá tam strávila 15 minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok