FC Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0

TASR, SITA, TA3
23.3.2012 20:40

Favorizovaný domáci Spartak sa od úvodu zahryzol do svojho súpera s cieľom odčiniť predchádzajúce zaváhanie z duelu s Nitrou.

FC Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0
SITA

FC Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (3:0)
Góly: 11. R. Procházka, 15. Tomaček (z pok. kopu), 18. Vyskočil, ŽK: 78. Karhan - 8. Copa, 14. Adiaba, 78. Matůš, rozhodovali: Vlk - E. Weiss, Košecký, 3890 divákov 

Zostavy: 
Trnava: Kamenár - Habánek, Čvirik, Kaufman, Ľ. Hanzel - R. Procházka, Karhan, P. Čarnota, Michal Gašparík (73. Bicák) - Vyskočil (61. Mikovič), Tomaček (83. Pavelka) 
Dunajská Streda: P. Kučera - Adiaba (46. J. Hözl), Marcin, Huber, Urbánek - Nikolič (46. Hanták), Lénárth, Copa (81. Csölle), Matůš - Kordič, Delarge 

Favorizovaný domáci Spartak sa od úvodu zahryzol do svojho súpera s cieľom odčiniť predchádzajúce zaváhanie z duelu s Nitrou. Prvú šancu mal v 8. min po samostatnej akcii Trnavčan Vyskočil, keď poľahky obišiel po pravej strane Adiabu i Marcina, ale jeho tvrdú strelu k pravej žrdi brankár Kučera efektne vyrazil na rohový kop. Už o minútu "červeno-čierni" opäť pohrozili, Tomačekova ľavačka opečiatkovala brvno bránky Dunajskej Stredy. V 11. min sa hostitelia už dočkali: Karhan rozohral roh prízemnou prihrávkou do šestnástky na Procházku, ktorý si kľučkou urobil priestor a k pravej žrdi otvoril skóre - 1:0.

O dve minúty neskôr mal Spartak podľa mnohých zahrávať pokutový kop: po ruke Adiabu v pokutovom území však bol hlavný rozhodca Vlk proti. V 15. min Trnava predsa len dosiahla gól z bieleho bodu, keď Adiaba stiahol prenikajúceho Vyskočila. Tomaček jedenástku bezpečne premenil - 2:0. Trnavský uragán dokonal v 18. min Vyskočil, zužitkoval hlavou Procházkov presný center - 3:0. Prvopolčasová prevaha Spartaka bola výrazná. Hostia ani raz neohrozili gólmana Ľuboša Kamenára, ktorý premiérovo nastúpil za Trnavu v súťažnom zápase.

V 49. min mal DAC vyloženú šancu znížiť. Po chybe Čvirika sa v šprintérskom súboji zmocnil lopty Delarge a kľučkou si položil brankára Kamenára, ale netrafil opustenú trnavskú bránku. V 55. min gólman hostí Kučera "robinzonádou" vytlačil spod šibenice Karhanovu strelu z priameho kopu. V 63. min po centri Tomačeka striedajúci Mikovič hlavou pekne usmernil loptu k pravej žrdi, ale Kučera podržal svoje mužstvo.

Po dvoch minútach Tomaček roztlieskal publikum, keď nožničkami len tesne minul cieľ. V 84. min mohli Trnavčania skrášliť skóre: prízemný presný center Mikoviča do šestnástky našiel nabiehajúceho Pavelku, ale jeho strela z prvej išla popri pravej žrdi mimo. V 89. min si Kučera poradil s Kaufmanovou hlavičkou.

Hlasy trénerov:

Pavel Hoftych, tréner Spartaka: "Do stretnutia sme išli s vedomím, že súper nemá čo stratiť, no na druhej strane sme potrebovali bezpodmienečne vyhrať. Navyše, nás strašili nepremenené šance v Ružomberku a v domácom zápase s Nitrou. V druhom polčase sme mohli naše trojgólové vedenie zvýšiť, no hlavne v závere sme nepremenili dobré šance. Som spokojný s výsledkom i ziskom troch bodov."

Krisztián Németh, tréner DAC-u: "Do zápasu sme nastúpili bez troch hráčov základnej zostavy a žiaľ, hráči ktorí nastúpili namiesto nich, ich nenahradili. V prvom polčase sme podali katastrofálny výkon, čo súper využil a za necelých 20-minút dal tri góly. V druhom polčase sme mali niekoľko náznakov príležitostí, ale do gólového efektu sme ich nedotiahli. V utorok nás čaká Prešov a máme tri dni na to, aby sme sa na toto dôležité stretnutie pripravili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok