POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
19.3.2017 07:40

Prevažne polooblačno, popoludní od juhozápadu pribúdanie oblačnosti. Ojedinele, na západe neskôr miestami, dážď alebo prehánky. Prevažne od stredných polôh sneženie. Denná teplota 5 až 12 st. Prevažne severozápadný vietor do 40 km/h, v nárazoch do 70 km/h, večer zoslabne. Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Situácia:

Za studeným frontom k nám od severozápadu prúdi chladnejší vzduch po zadnejstrane tlakovej níže nad Bieloruskom. Popoludní a večer začne počasie v našej oblasti ovplyvňovať teplý front postupujúci cez Poľsko, Česko a Rakúsko ďalej na východ.

Predpoveď počasia:

Prevažne polooblačno, popoludní na západnom a strednom Slovensku pribúdanie oblačnosti. Ojedinele, k večeru na západe miestami dážď alebo prehánky. Od stredných polôh, zrána ojedinele aj v nižších polohách sneženie. Najvyššia denná teplota 7 až 12, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 5 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Prevažne severozápadný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch okolo 15 m/s, ojedinele do 20 m/s (55, 70 km/h). Popoludní postupne zoslabne.Vo vysokých polohách búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3 mm / od stredných polôh do 2 cm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok