Vlhová ovládla finálový slalom v Aspene, premohla aj Shiffrinovú

TA3 TASR SITA
18.3.2017 20:16

Korisťou slovenského zjazdového lyžovania sa stal sobotňajší finálový slalom Svetového pohára. V americkom Aspene vyhrala Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová skončila štvrtá.

Vlhová ovládla finálový slalom v Aspene, premohla aj Shiffrinovú
SITA/AP

Velez-Zuzulová pokračuje v kariére

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa stala víťazkou záverečného desiateho slalomu sezóny Svetového pohára 2016/2017 v alpskom lyžovaní v americkom Aspene. Vlhová zdolala o 24 stotín fenomenálnu Američanku Mikaelu Shiffrinovú a o 35 stotín Švédku Fridu Hansdotterovú. Ďalšia Slovenka Veronika Velez-Zuzulová skončila štvrtá s odstupom 39 stotín za víťaznou krajankou.

Iba 21-ročná Vlhová druhýkrát v kariére ovládla preteky SP, keď predtým triumfovala vo švédskom Aare v novembri 2015. Celkovo dosiahla tretie pódiové umistnenie v aktuáknej sezóne a šieste v kariére. V celkovom sumáre slalomovej sezóny obsadila ambiciózna Liptáčka piate miesto. Malý glóbus patrí suverénne Američanke Mikaele Shiffrinovej, druhá skončila rovnako ako pred rokom Veronika Velez-Zuzulová.

Velez-Zuzulová v dejisku finále oznámila, že pokračuje v kariére. "V uplynulých dňoch som viackrát hovorila, že tieto dve sezóny boli moje najlepšie v kariére a skončila som vždy druhá v celkovom hodnotení slalomu. Tak si hovorím, že do tretice všetko dobré a pokúsim sa, aby moja nasledujúca a definitívne posledná sezóna bola ešte lepšia. Viem že, to bude tvrdé a bude to bolieť, ale dám sa na tento boj," vyhlásila pre RTVS 32-ročná Velez-Zuzulová.

Dobré spomienky aj z vlaňajška

Vlhová má na Aspen dobré spomienky aj z vlaňajška, keď práve v tomto stredisku v Colorade v úvode sezóny ešte s vysokými štartovnými číslami obsadila jedenáste a siedme miesto a dala základ svojej úspešnej ceste do slalomovej špičky.

Vo finálovom slalome ženskej sezóny SP sa na základe získaného práva účasti predstavilo iba 25 pretekárok. Už pred vyvrcholením v Aspene bolo jasné, že slalomový glóbus získa po štvrtý raz v kariére Shiffrinová rovnako ako aj to, že Velez-Zuzulová obháji druhú priečku v sezónnom hodnotení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok