Chlapec s arzenálom zbraní spustil streľbu vo francúzskej škole

TA3 ČTK TASR
16.3.2017 15:49

Troch zranených si vyžiadala streľba na strednej škole v meste Grasse na juhovýchode Francúzska, informovalo francúzske ministerstvo vnútra. Polícia následne zadržala sedemnásťročného mladíka, ktorého hlavným terčom bol riaditeľ školy.

Ten je medzi zranenými, uviedla televízna stanica BFM TV. Zadržali študenta z lýcea, u ktorého polícia našla okrem pušky aj ďalšie dve pištole a dva granáty. Zatiaľ nie je jasné, kde k takému množstvu zbraní prišiel.

Podľa prvých výsledkov vyšetrovania motívom útoku nebol terorizmus, uviedla agentúra AFP. Na mieste zasahovalo protiteroristické komando a školu evakuovali. Kvôli incidentu prijali mimoriadne bezpečnostné opatrenia aj na ďalších školách v okolí. Deti nemohli bez dohľadu opustiť zariadenie a obyvateľov obce polícia vyzvala, aby bez vážneho dôvodu nevychádzali z domu. Polícia sa pôvodne domnievala, že páchatelia boli najmenej dvaja, čo sa však nepotvrdilo.

Streľba bola "očividne šialeným činom, ktorý spáchal labilný mladík fascinovaný zbraňami". Uviedla to francúzska ministerka školstva Najat Vallaudová-Belkacemová. Ministerka zároveň vyzdvihla počínanie riaditeľa školy, ktorý pri útoku utrpel zranenie, a označila ho za "hrdinské". "Keď videl, že ten študent vytiahol zbraň, ponáhľal sa k nemu, aby mu dohovoril... a utrpel strelné zranenie ruky", povedala Vallaudová-Belkacemová, ktorá sa narodila v Maroku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok