Vysoké Tatry objavili turisti, vlaňajšok bol podľa miestnych rekordný

TA3 TASR
16.3.2017 10:17

Nárast turistov v regióne Vysokých Tatier stúpa. Uplynulý rok možno považovať za doteraz najúspešnejší z hľadiska návštevnosti jednodňových aj ubytovaných klientov, keď vo Vysokých Tatrách prelomili všetky doterajšie rekordy od vzniku samostatnej republiky.

Vysoké Tatry objavili turisti, vlaňajšok bol podľa miestnych rekordný
SITA/Jozef Jakubčo

Prevažujú slovenskí návštevníci

V uplynulom roku v regióne Vysokých Tatier zaznamenali nárast domácich návštevníkov. "Percento hostí zo Slovenska sa dostalo až na hranicu 64 %. Zo zahraničných turistov sú to Česi, ktorých počet takisto významne narástol a top trojicu dopĺňajú Poliaci," informovala zastupujúca výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Propagácia Vysokých Tatier v súvislosti s leteckými linkami, ktoré priamo spájajú Poprad so svetom, prináša výsledky. Podľa Blaškovej to vidieť na návštevnosti a obsadenosti liniek, nielen v celoročnom spojení s Londýnom, ale aj počas zimy.

Prínos leteckých liniek

"Hlavne Riga ako spojenie s Pobaltím. Novinkou tejto sezóny je aj letecká linka do Kyjeva, ktorá preukázala opodstatnenie svojej existencie. Okrem toho dobrou správou je aj významne stúpajúca krivka návštevnosti z Maďarska a Rumunska. Je to pre nás dôkaz toho, že Vysoké Tatry majú svoje stále miesto na mape dovolenkových destinácií v strednej Európe, ale sú zároveň lákadlom aj pre nových turistov a dovolenkárov aj z exotickejších krajín, ako je Južná Kórea," poznamenala zastupujúca výkonná riaditeľka. Rok 2016 priniesol aj zvýšenie návštevnosti hostí z Izraela.

Nárast turistov miestna OOCR pripisuje aj množstvu vydarených podujatí. Ako doplnila Blašková, najnavštevovanejšiu zimnú atrakciu v tatranskom prostredí na Hrebienku, Tatranský ľadový dóm, môžu návštevníci vidieť do konca tatranskej zimy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok