Lídri výboru pre tajné služby neveria, že Obama dal odpočúvať Trumpa

TA3 ČTK
15.3.2017 18:27

Najvyšší členovia výboru pre tajné služby americkej Snemovne reprezentantov neveria, že bývalý prezident Barack Obama nechal pred vlaňajšími voľbami odpočúvať Donalda Trumpa. Podľa agentúry Reuters obaja lídri výboru, republikán Devin Nunes a demokrat Adam Schiff, očakávajú, že ministerstvo spravodlivosti predloží dôkazy o Trumpových tvrdeniach do pondelka.

Lídri výboru pre tajné služby neveria, že Obama dal odpočúvať Trumpa
SITA/AP

„Nemáme o tom žiadne dôkazy, a aby som povedal pravdu, podľa tých ľudí, s ktorými som minule hovoril, neverím, že Trumpovu kanceláriu niekto odpočúval,“ povedal Nunes. Zopakoval, že dúfa, že predložia dôkazy do pondelka.

Prezident Trump pred necelými dvoma týždňami bez predloženia dôkazov obvinil svojho predchodcu v najvyššom úrade, že počas vlaňajšej volebnej kampane nariadil odpočúvanie v Trumpovej kancelárii. Obama obvinenie odmietol. Absenciu dôkazov pripustila aj Trumpova hovorkyňa Kellyanne Conwayová v rozhovore pre televíziu ABC.

Výbor Snemovne reprezentantov pre tajné služby vyzval vládu, aby do 20. marca predložila dôkazy, ktoré by Trumpove obvinenie potvrdili. Ministerstvo spravodlivosti následne požiadalo o viac času, aby mohlo žiadosť výboru preštudovať a zistiť, či nejaké dokumenty potvrdzujúce obvinenie existujú. Trump vyhlásil, že si je „úplne istý“, že ministerstvo spravodlivosti dôkazy nájde.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok