Česi hostia majstrov sveta zo Španielska

TA3
7.10.2011 14:26

Úradujúci majstri sveta aj Európy zo Španielska majú postup vo vrecku, na pražskej Letnej budú čeliť Čechom, ktorí si chcú prípadným ziskom bodov zaistiť baráž.

Česi hostia majstrov sveta zo Španielska

Istotu účasti na budúcoročnom európskom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine majú už okrem organizátorov aj Nemci, Španieli, Taliani a Holanďania, o ďalšie miestenky sa bude bojovať v piatok a v sobotu v 21 zápasoch vrcholiacej kvalifikácie. Tá svoj program v skupinách uzavrie budúci týždeň v utorok 11. októbra, keď už bude úplne jasné, ktorí deviati víťazi skupín plus jeden najlepší z druhého miesta postúpia na ME priamo, resp. ktorí ôsmi z druhých miest budú bojovať v novembrovej baráži. V hre je ešte šesť priamych miesteniek na finálový turnaj, resp. osem miest v baráži.

Úradujúci majstri sveta aj Európy zo Španielska majú postup vo vrecku, na pražskej Letnej budú čeliť Čechom, ktorí si chcú prípadným ziskom bodov zaistiť baráž. "Čechom ide o všetko, my im to ale vôbec neuľahčíme. Pre nich je zápas niečo ako finále. Vieme, že to bude ťažké, ale dokázali sme s nimi otočiť náš domáci zápas," povedal útočník hostí David Villa. Mužstvo kouča Michala Bílka si zaistí baráž ziskom bodu za predpokladu, že Škóti, ktorí hrajú až v sobotu v Lichtenštajnsku, nebudú bodovať v ich poslednom zápase v Španielsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok