Telo zavraždeného Kimovho brata tajne zabalzamovali

TA3 TASR
14.3.2017 09:45

Telo nevlastného brata vodcu Severnej Kórey v Kuala Lumpure zabalzamovali, keďže o jeho vydanie nepožiadal zatiaľ ani jeden príbuzný zosnulého Kim Čong-nama. K vražde došlo vo februári na letisku v Kuala Lumpure.

Telo zavraždeného Kimovho brata tajne zabalzamovali
SITA/AP/Fuji TV

Malajzijská polícia na základe svojho vyšetrovania tvrdí, že ku Kimovi pristúpili dve ženy a do tváre mu vstrekli mimoriadne toxickú nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN klasifikuje ako zbraň hromadného ničenia. Kim zomrel 20 minút po útoku, počas prevozu do nemocnice. Jeho telo bolo odvtedy v márnici jednej z nemocníc v Kuala Lumpure. Malajzijské úrady oznámili, že telo vydajú len príbuzným, doteraz sa oň však nikto neprihlásil.

Podpredseda malajzijskej vlády Ahmad Zahid Hamidi informoval, že Kimovo telo bolo zabalzamované, aby dlhšie vydržalo v neporušenom stave. Agentúra Reuters napísala, že telo na zabalzamovanie previezli z márnice, a to tajne, aby nevzbudili pozornosť novinárov striehnucich pred nemocnicou.

Malajzijské ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že Kimovi príbuzní majú na prevzatie tela od malajzijských úradov ešte tri týždne. Ak príbuzní do troch týždňov nepožiadajú o vydanie tela Kim Čong-nama, o ďalších krokoch rozhodne malajzijská vláda. Niektorí vládni úradníci nevylúčili, že v takom prípade by Kima pochovali v Malajzii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok