Cenu Radio Head Awards za album roka si odniesla skupina Billy Barman

TA3 SITA
12.3.2017 23:00

Udeľovanie Radio_Head Awards za rok 2016 ovládla Katarína Máliková. Speváčka premenila na víťazstvo tri zo štyroch nominácií, keď s albumom Pustvopol uspela v kategóriách Debut roka, Album roka / Cena kritikov a World Music / Folk. Kapela Billy Barman si odniesla cenu za Album roka, a to vďaka nahrávke Dýchajúce obrazy.

Cenu Radio Head Awards za album roka si odniesla skupina Billy Barman
SITA/Marko Erd

Keosz nemal premožiteľa

Formácia Ľudové mladistvá si prevzala cenu pre Objav roka. Singlom roka sa stala skladba Past Lessons For The Future od B-Complexa (feat. Jan Werich). V kategórii Hip-hop / Rap / R'n'B zvíťazil Vec s albumom Domáce potreby, v žánri Hard & Heavy triumfovala kapela 0N0 s počinom Reconstruction & Synthesis.

Medzi elektronickými interpretmi nemal premožiteľa Keosz, ktorý dostal aj Cenu nadácie Advance Investments. Radio_Head Awards si v žánrových kategóriách pripísali na konto aj Eugen Vizváry (Jazzová hudba), Milan Paľa, Marián Lejava a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu (Klasická hudba) a Klára a Ján (Experimentálna hudba).

Lehotský získal cenu SOZA

Mimoriadnu cenu SOZA za významný prínos do rozvoja slovenskej hudobnej kultúry dostal Ján Lehotský, Cenu za prínos slovenskej hudbe získala kompilácia Ostrov hudby a Richard Čermák z vydavateľstva Gergaz.

Večerom sprevádzal Martin Staňo, moderátormi v zákulisí boli Tomáš Hudák a Juraj "Šoko" Tabaček. Na pódiu vystúpili Chiki liki tu-a, Katarzia s Martinom Valihorom a Marekom Minárikom, Billy Barman s Elou Tolstovou, Moja reč, Peter Adamov s kapelou, Katarína Máliková, Max Bazowski s Keoszom, B-Complex s Insom a spoločné vystúpenie ponúkli aj The Ills, Nvmeri a Petijee.

Prehľad víťazov a víťaziek Radio_Head Awards 2016:

Album roka: Billy Barman - Dýchajúce obrazy

Singel roka: B-Complex - Past Lessons For The Future f. Jan Werich

Objav roka: Ľudové mladistvá

Debut roka: Katarína Máliková - Pustvopol

Album roka / Cena kritikov: Katarína Máliková - Pustvopol

World Music / Folk: Katarína Máliková - Pustvopol

Hip-hop / Rap / R'n'B: Vec - Domáce potreby

Elektronická hudba: Keosz - No future vol.1

Hard & Heavy: 0N0 - Reconstruction & Synthesis

Jazzová hudba: Eugen Vizváry - Part Two - For Jaco

Klasická hudba: Milan Paľa, Marián Lejava a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu - Husľové koncerty Karola Szymanowského a Albana Berga

Experimentálna hudba: Klára a Ján - Druhý debut

Cena nadácie Advance Investments: Keosz

Cena za prínos slovenskej hudbe: Richard Čermák a kompilácia Ostrov hudby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok