V Nemecku zabránili možnému útoku, terčom mal byť nočný klub

TA3 ČTK
12.3.2017 11:04

Nemecká polícia riešila cez víkend ďalšiu hrozbu možného teroristického útoku. Najprv zasahovala v Essene a neskôr aj v Offenburgu. V oboch prípadoch zadržali podozrivé osoby a vyšetrovanie preto stále pokračuje.

Polícia posilnila opatrenia

Ešte predtým polícia zatvorila obchodné stredisko v západonemeckom Essene pre varovanie od spravodajských zložiek pred bezprostrednou bezpečnostnou hrozbou.

Polícia podľa agentúry Reuters posilnila bezpečnostné opatrenia v centre Ofeenburgu a v mestskej doprave. Jedným z terčov útoku sa podľa policajtov zrejme mohol stať nemenovaný nočný klub. Podrobnejšie informácie o povahe hrozby polícia neposkytla s tým, že vyšetrovanie pokračuje. Offenburg leží asi 50 kilometrov od hraníc s Francúzskom.

Nemecko je v pozore

Polícia predpokladá, že jej zásah v Essene v Severnom Porýní-Vestfálsku zabránil teroristickému útoku v jednom z najväčších obchodných centrier v Nemecku. Podľa informácií agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na bezpečnostné zdroje, má prípad islamistické pozadie.

Policajti v súvislosti s essenskou výstrahou zadržali a vypočúvali dvoch mužov a prehľadali ich byty. Nemecko je v pohotovosti od krvavých atentátov vo Francúzsku a Belgicku, ako aj od útoku žiadateľa o azyl z Tuniska, ktorý vlani v decembri kamiónom vrazil do davu ľudí na vianočných trhoch v Berlíne a 12 z nich zabil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok