Slovenky skvelé jazdy nedokončili, Zuzulová v sezóne druhá

TA3 TASR
11.3.2017 23:45

Elitné slovenské lyžiarky nedokončili sobotňajší slalom Svetového pohára v americkom Squaw Valley. Súťaž najprv nevyšla Veronike Velez-Zuzulovej, ktorá v 1. kole vypadla po skvelých medzičasoch.

Slovenky skvelé jazdy nedokončili, Zuzulová v sezóne druhá
SITA/AP

Súťaž vyhrala Američanka

Petra Vlhová, po prvom kole tretia, na ceste za minimálne druhým miesto chytila "špicara" štyri bránky pred cieľom druhej jazdy. Súťaž vyhrala Američanka Mikaela Shiffrinová, s veľkými chybami a napriek tomu s masívnym náskokom sekundy a troch stotín pred Češkou Šárkou Strachovou.

Tretia bola Rakúšanka Bernadette Schildová (+1,08) Shiffrinová má už v predstihu finálových pretekov istý malý glóbus za sezónne víťazstvo medzi husto postavenými bránkami.

Trojnásobná majsterka

Je to vo veku 21 rokov štvrtá malá "guľa" vo vrecku olympijskej víťazky a trojnásobnej majsterky sveta, ktorá navyše v dejisku finále SP na budúci týždeň prevezme aj svoj prvý veľký glóbus celkovej víťazky SP.

Zuzulová bude v Aspene presne o týždeň už nemusí jazdiť po tlakom obhajoby druhej priečky v celosezónnom seriáli, lebo Švajčiarka Wendy Holdenerová má stratu 100 bodov a ani jej prípadné víťazstvo a zlyhanie Slovenky by ju vyššie neposunulo. Pri rovnakom počte bodov i víťazstiev v zime by pre Zuzulovú rozhodol vyšší počet druhých miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok