Poprad prerušil sériu prehier a podarilo sa mu otočiť zápas proti Žiline

TA3 TASR SITA
10.3.2017 22:33

Hokejisti Popradu na vlastnom ľade zdolali hráčov Žiliny 3:2 po predĺžení v piatkovom 53. kole Tipsport ligy. Prvá tretina sa skončila nerozhodne 1:1, keď na úvodný gól zápasu hosťujúceho Lukáša Handlovského odpovedal Štefan Fabian.

Poprad prerušil sériu prehier a podarilo sa mu otočiť zápas proti Žiline
SITA/Radoslav Maťaš

Hostí poslal opäť do vedenia v druhej časti Michal Švihálek. V treťom dejstve vyrovnal Samuel Mlynarovič a v predĺžení dokonal obrat "kamzíkov" Patrik Svitana. Poprad prerušil päťzápasovú sériu bez víťazstva, Žilina prehrala tretíkrát po sebe.

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Vzhľadom na to, že obe mužstvá mali zaistený podstup do play off, tak sa hral zápas v tempe. Chlapci k tomu pristúpili zodpovedne. Som rád, že sme prelomili smolu a góly začali dávať útočníci. V posledných zápasoch to boli hlavne obrancovia. Zvíťazili sme na s veľmi silnou Žilinou, ktorá bude ťažkým súperom pre kohokoľvek v play-off. Verím, že nám stúpne po víťazstve sebavedomie."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Na zápas sme prišli v pozmenej zostave. Dali sme šancu všetkým hráčom z lavičky, niektorí skúsenejší oddychovali. Do brány sa postavil Mikoláš, ktorý zachytal veľmi dobre. V dvoch celých päťkách hrali mladí hráči. Keby sme boli domácim odskočili za stavu 1:2, tak by sme brali všetky body. Beriem aj bod z Popradu, vzhľadom na zostavu, v akej sme hrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok