Kollár prezradil, prečo polícii neodovzdal mobil. Má v ňom know-how

TA3 TASR
10.3.2017 15:39

Neverím im, NAKA je pod kontrolou oligarchov a Smeru. Aj takto obhajoval Boris Kollár svoje rozhodnutie neposkytnúť mobil policajtom, ktorí si ho po jeho škandále s mladučkou problémovou dievčinou predvolali na niekoľkohodinový výsluch.

Kollár nedôveruje NAKA

Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár neodovzdal polícii svoj mobilný telefón, pretože Národnej kriminálne agentúre nedôveruje. Zároveň tvrdí, že príkaz na jeho odovzdanie nebol správny a úplný.

Kollár na tlačovej konferencii vyhlásil, že v telefóne má celé know-how, ako byť úspešný na internete. "Táto partia by sa dostala ku všetkému. Ak by to bola normálna polícia, nie je problém, ale dnešná NAKA je pod kontrolou oligarchov a Smeru-SD. Ak by som im dal telefón, je to rovnaké, akoby som ho zaniesol na Súmračnú ulicu (sídlo Smeru-SD)," povedal Kollár.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa_0a000002-ba22-ceca.jpg

Opozičný politik zároveň zdôraznil, že v jeho telefóne, ktorý polícia chcela, nie sú žiadne údaje súvisiace s údajne nevhodnou komunikáciou s dievčaťom z resocializačného zariadenia Čistý deň. "Celá moja slovná komunikácia bola odovzdaná polícii," zdôraznil.

Trestné oznámenie na Tománkovú

Na margo príkazu na odovzdanie mobilu podotkol, že jeho právna zástupkyňa zistila pochybenie. "Preto nedošlo k odobratiu. Samotná prokurátorka tento pokyn zrušila. Keď budú mať dobre napísaný príkaz, telefón odovzdám, ale citlivé údaje určite nedostanú," uistil.

Líder Sme rodina tvrdí, že ide o politické hnutie, ktoré za veľkú časť svojho úspechu vďačí práve mobilu, internetu a sociálnym sieťam. "Máme tam všetky kontakty, komunikujeme so svojimi voličmi. Naši sympatizanti nám tam posielajú veľmi citlivé informácie, sú to upozornenia na rozkrádania a sú tam na nich kontakty. Ak by ich získali, títo ľudia by boli perzekvovaní," myslí si.

Kollár zopakoval, že za celou kauzou vidí snahu o jeho diskreditáciu predstaviteľmi strany Smer-SD, ale aj zakladateľkou Čistého dňa Zuzany Tománkovej Mikovej. Na ňu podáva Kollár trestné oznámenie pre ohováranie.

Navádzanie na záhaľčivý život

Policajný prezident Tibor Gašpar vyhlásil, že výsluch Kollára prebehol vo štvrtok (9.3.) z dôvodu, že krátko predtým bol prípad týkajúci sa klientky galantského resocializačného zariadenia medializovaný. Trestné stíhanie vo veci ohrozovania mravnej výchovy mládeže však polícia vedie od novembra minulého roka.

Je vedené vo veci na skutkovom základe, že neznámy páchateľ mal od začiatku roku 2014 na sociálnej sieti oslovovať mladistvú osobu spôsobom, ktorým ju mohol navádzať na záhaľčivý život. "Vo veci bolo vykonaných viacero procesných úkonov, výsluchy aj znalecké dokazovania," uviedol Gašpar.

Výsluch poslanca podľa neho trval niekoľko hodín a v jeho závere  policajný vyšetrovateľ požiadal Borisa Kollára o vydanie elektronických prostriedkov, ktorými s poškodenou mohol komunikovať. Podľa jeho slov to poslanec odmietol, po dohode s prítomným prokurátorom policajný vyšetrovateľ nakoniec nepristúpil ani k odňatiu veci.

Aplikácie či účty v telefóne

Podľa Gašpara polícia žiadala mobilný telefón okrem iného aj preto, že sa v ňom mohli nachádzať rôzne aplikácie či účty, ktoré strážcom zákona mohli pomôcť pri vyšetrovaní prípadu. Trestné oznámenie v tejto veci mala podať mladistvá a podľa Gašparových slov im pomohol poslanec, ktorý sa prihlásil ku komunikácii s dievčaťom.

Polícia sa šéfovi strany Sme rodina ozvala v stredu (8.3.) po tlačovej konferencii spoluzakladateľky a manželky riaditeľa centra Čistý deň Zuzany Tománkovej Mikovej. Tá upozornila na podľa nej amorálne správanie nemenovaného poslanca Národnej rady SR ku klientke centra a na zatajovanie informácií, keď bola nezvestná. Poslanec následne sám priznal, že si s dievčaťom písal.

Toto dievča podľa vlastných slov nekontaktoval prvý, vždy ho kontaktovalo ono samo. Ako prvý sa mu, ako tvrdí, ozval len vtedy, keď na sociálnej sieti videl pátranie. Pýtal sa ho, či je v poriadku, na čo mu dievča odpísalo, že áno. Tvrdí, že sa s dievčaťom nikdy nestretol, nevedel, koľko má rokov, ani že je klientka resocializačného zariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok