Mladík, ktorý brutálne zavraždil dieťa, je už zrejme v rukách polície

TA3 TASR
10.3.2017 07:56

Nemecká polícia zadržala zrejme 19-ročného Marcela Hesseho, ktorý sa na tzv. temnej strane internetu chválil pondelkovou vraždou deväťročného Jadena zo susedstva a zverejnil zábery šokujúce aj skúsených kriminalistov.

Mladík, ktorý brutálne zavraždil dieťa, je už zrejme v rukách polície
ilu foto PZ SR

Rozsiahla pátracia akcia

Podľa informácií internetového vydania denníka Bild sa mladík, ktorého ešte definitívne neidentifikovali, vzdal mužom zákona v bufete v meste Herne. V okolí vraj horí byt, v ktorom sa mohol doteraz ukrývať. V byte v Herne sa podľa rovnakého zdroja našli mŕtve telá dvoch ľudí.

V Severnom Porýní-Vestfálsku nemecká polícia uskutočnila rozsiahlu pátraciu akciu na základe podnetov od občanov, a to vo Wilnsdorfe v oblasti Siegerland neďaleko Siegenu. Táto operácia sa však skončila bez očakávaného výsledku, podobne ako prehliadka nemocničného zariadenia v Mönchengladbachu, kde mala vidieť hľadaného istá žena, informoval už skôr Západonemecký rozhlas.

V škole bol terčom šikanovania

Polícia apelovala aj na nemocnice, lekárne, či lekárov, aby informovali, ak by sa medzičasom celoštátne i za hranicami spolkovej republiky hľadaný mladík na nich obrátil so žiadosťou o ošetrenie. Dortmundskí kriminalisti, ktorí mali zodpovednosť za riadenie pátrania po dôvodne podozrivom, sa totiž domnievali, že si pri zločine zranil ruku.

O zadržaného pravdepodobného páchateľa vraždy, ktorý je stúpencom bojových športov, sa polícia doteraz nezaujímala. Vo svojom okolí bol známy ako skôr zdržanlivý tínedžer-čudák, ktorý často chodil v "maskáčoch" a podľa nepotvrdených informácií bol svojho času v škole terčom šikanovania.

Motív zločinu zatiaľ nie je známy. Nožom ubodanú obeť našla polícia v pivničných priestoroch domu v Herne. Predchádzala tomu informácia, ktorú polícii poskytol iný užívateľ temnej strany internetu. Súdna pitva potvrdila, že príčinou chlapcovho úmrtia boli desiatky bodných rán, a vylúčila možný sexuálny motív, uviedli policajné zdroje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok