Nezmenil sa, povedal Bugár po ostro sledovanej diskusii s Mečiarom

TA3 SITA
8.3.2017 10:14

Bývalý premiér Vladimír Mečiar sa podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára nezmenil. Povedal to spoza okna vládnej limuzíny, v ktorej odchádzal z televízie TA3 z relácie Téma dňa. Bugár v Téme dňa diskutoval spolu s expredsedom vlády Vladimírom Mečiarom.

Nezmenil sa, povedal Bugár po ostro sledovanej diskusii s Mečiarom
SITA/Peter Maďar

Novinárom neodpovedal

Mečiar sa po skončení relácie zdržal v budove televízie vyše dve hodiny. Z areálu vyšiel autom, ktoré riadil jeho šofér a novinárom na otázky neodpovedal. Sedel za zatvoreným oknom.

„Neočakával som nič iné, neočakával som, že bude hovoriť niečo iné, ja ho poznám. Pán Mečiar sa nezmenil. Ale malo to význam, minimálne tí ľudia, ktorí vtedy v tom období nežili, dostali trošku prehľad, čo sa vtedy udialo,“ povedal Bugár novinárom po relácii, v ktorej diskutovali o zrušení Mečiarových amnestií, ktoré budú témou najbližšej schôdze parlamentu.

Nevedel však povedať, či sa mu podarí presvedčiť premiéra Roberta Fica, aby zahlasoval za zrušenie. „Budem sa snažiť. Jeho tvrdenie, že zrušenie amnestií ohrozuje republiku, je blud. Dokonca si myslím, že to republiku očistí,“ zdôraznil Bugár.

Pred TA3 čakali aj poslanci

Pred bránou do areálu televízie od začiatku relácie na Mečiara čakali aj poslanci z opozície Martin Poliačik (SaS), Jozef Viskupič a Ján Marosz (obaja za OĽaNO-NOVA). Spolu s nimi tam bola aj hŕstka ľudí s nápismi „S pánom Bohom, choď už od nás“, „skutok sa stal“ a „Mečiar, si zodpovedný za vraždu Róberta Remiáša“, ktorí heslá vykrikovali počas čakania na odchod Mečiara z budovy televízie. Malý protest opoziční poslanci zorganizovali len krátko pred samotnou reláciou.

„Dozvedeli sme sa, že Vladimír Mečiar dostane priestor v médiách a veľmi operatívne sme sa dohodli, že tento priestor by nemal ostať bez komentára. Preto sme sa rozhodli zorganizovať návštevu pred TA3. Ja si myslím, že má jedinú možnosť, a to ospravedlniť sa za to, ako zneužíval štátnu moc, ako bol pri tom, keď sa organizoval únos Kováča ml., keď SIS bola zneužívaná na to, aby spolupracovala pri vraždení občanov. Neexistuje žiaden lepší moment, ako keby povedal, že jeho amnestie by mali byť zrušené,“ povedal Viskupič.

Poliačik od Mečiara nič neočakával. “Moja celá mladosť a krajina, ktorú milujem, a v ktorej som vyrastal je znásilnená a zneužitá človekom, ktorý dnes obhajuje svoju minulosť. Človekom, ktorý poohýbal justíciu, ktorý rozpredal a rozkradol majetok tohto štátu, človekom, ktorý si dnes stále môže užívať majetky, pri ktorých neukázal ako sa k nim dostal,“ vyjadril svoj názor Poliačik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok