Paríž - Nice zatiaľ vyhrávajú cyklisti, od ktorých sa to nečakalo

TA3 SITA
8.3.2017 06:45

Írsky cyklista s belgickým rodiskom Sam Bennett z tímu Bora-Hansgrohe zvíťazil za 4:31:14 h v šprintérskom závere utorňajšej 3. etapy pretekov Paríž - Nice, ktorá viedla zo Chablis do Chalon-sur-Saône a merala 190 km.

Druhý skončil Nór Alexander Kristoff zo zoskupenia Kaťuša-Alpecin a tretí bol Nemec John Degenkolb (Trek-Segafredo). Z trojice Slovákov vo farbách tímu Bora-Hansgrohe sa najvyššie umiestnil Michael Kolář, ktorého klasifikovali na 84. priečke, Juraj Sagan obsadil 101. pozíciu - obaja v rovnakom čase ako bennett. Erik Baška prišiel do cieľa na 164. mieste, zaostal o 5:37 min. Kolář je s odstupom 19:10 min na 82. priečke v priebežnom celkovom poradí interne pred 113. J. Saganom a 141. Baškom.

Dvadsaťšesťročný Bennett sa raduje zo svojho premiérového triumfu na úrovni WorldTour, "saganovská" formácia Bora-Hansgrohe takisto. Na čele priebežného celkového poradia zostal aktuálne šiesty v cieli Francúz Arnaud Démare (FDJ), stále vedie o 6 sekúnd pred krajanom Julianom Alaphilippem (Quick-Step Floors).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok