Rozsiahle záplavy vo Vietname po sebe zanechali 18 mŕtvych

SITA
7.10.2011 14:02

Juhozápadný Vietnam postihli najhoršie povodne za posledné desaťročie, ktoré si doteraz vyžiadali životy 18 ľudí vrátane 16 detí.

Rozsiahle záplavy vo Vietname po sebe zanechali 18 mŕtvych

Dodatočné peniaze, ktoré sa našli pri rokovaní o štátnom rozpočte na budúci rok, boli rozdelené medzi jednotlivé ministerstvá pomerne rovnomerne. Myslí si to minister obrany Ľubomír Galko (SaS), poverený rokovať za svoju stranu o rozpočte.

"Boj s rozpočtom a s ministerstvom financií sa nedá vyhrať. Ale dá sa čestne remizovať a myslím, že môžem povedať, že sme čestne remizovali," povedal Galko po skončení dnešného koaličného rokovania s tým, že nehovorí len za ministerstvo obrany, ale za všetky rezorty SaS.
O konkrétnych zmenách hovoriť nechcel, keďže o nich bude informovať dnes popoludní minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). "Pre nás je dôležité to, že máme pocit, že tie peniaze, ktoré sa našli navyše, boli podelené medzi jednotlivé rezorty tak, že každý sa určitým spôsobom uskromnil. Je to čestná remíza, s ktorou vieme žiť," dodal.

Určitú spokojnosť s návrhom vyjadril pre TASR aj šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Ocenil, že sa v rozpočte vytvorili rezervy, ktoré sa dajú využiť v prípade horšieho ako očakávaného vývoja slovenskej ekonomiky. Čiastočne spokojný je podľa neho aj minister pôdohospodárstva a podpredseda strany Zsolt Simon, ktorý dostal navyše 20 miliónov eur, aj keď pôvodne požadoval až 40 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok