V Rakúsku zadržali päť osôb, mali mať kontakty s islamistami

TA3 TASR
6.3.2017 22:06

Päť podozrivých z terorizmu zadržali príslušníci jednotky rakúskej polície osobitého určenia Cobra v Sankt Pöltene. Stalo sa tak podľa informácií šéfa dolnorakúskeho krajinského úradu pre ochranu ústavy Rolanda Scherschera v štyroch lokalitách spomínaného mesta.

Výsluchy podozrivých, ktorí majú okolo 20 rokov a ktorí mali mať kontakty s džihádistami z Islamského štátu, sú podľa rovnakého zdroja v plnom prúde. Policajti zaistili aj veľké množstvo potenciálneho dôkazového materiálu, ktorý budú vyšetrovatelia vyhodnocovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Ako uviedol Karl Wurzer z prokuratúry v Sankt Pöltene, polícia zakročila voči podozrivým, ktorí nekládli odpor, na podnet prokuratúry, a to v súvislosti s vyšetrovaním, ktoré vedú orgány činné v trestnom konaní voči skupine osôb pre podozrenie z islamského extrémizmu.

Ako vyplýva ďalej z informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF, 30-ročný muž, ktorého zadržali v Sankt Pöltene pre podozrenie z členstva v teroristickom zoskupení, zostáva vo vyšetrovacej väzbe, a to najmenej do 3. apríla. Muž aj naďalej akékoľvek nezákonné aktivity popiera. Podľa internetového vydania regionálnych novín Niederöstterreichsche Nachrichten sa jeden zo zadržaných podozrivých neustále pokúšal presviedčať susedov, aby konvertovali na islam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok