Podbrezová si v atraktívnom zápase rozdelila body so Žilinou

TA3 TASR
5.3.2017 21:10

Divácky zaujímavý zápas 22. kola Fortuna ligy odohrali v Podbrezovej, ktorá v tabuľke prenasleduje vedúcu dvojicu Žilina - Slovan. Práve šošoni pricestovali na štadión tretieho mužstva ligového poradia.

Podbrezová si v atraktívnom zápase rozdelila body so Žilinou
SITA/Jakub Julény

Domáci boli aktívnejší

V upršanom prvom polčase boli aktívnejší domáci futbalisti. Viac sa tlačili do bránky, ale Kochanova hlavička skončila nad brvnom a zaváhanie Kašu nevyužili Bernadina s Lepiešom. Hostia hrozili po centroch či strelách Hlohovského. V poradí tretí pokus tohto žilinského futbalistu sa ujal.

V 30. minúte si naň nabiehal Šejdajev, lopty sa však nedotkol, čo tak trochu zmiatlo brankára Kuciaka a ten kapituloval. Prešla necelá minúta a Podbrezovčania vyrovnali. Obranca Turňa sa vybral na výlet, pekne ho našiel v šestnástke Kochan a zadák 'železiarov' si pred Volešákom poradil – 1:1.

Do prestávky mohol Hlohovský pridať aj druhý gól, najmä zo štandardky, loptu ešte podvihol Podio a Kuciak sa musel poriadne natiahnuť. Pred bránkou hostí to vrelo po priamom kope Podia a koncovkách Vajdu s Krivákom.

Žiline pomohol vlastný gól

Nástup do druhého polčasu vyšiel lepšie domácim. Polievka sa skvele uvoľnil, loptu posunul dovnútra pokutového územia Bernadinovi, ktorý zakončil prudko po zemi a hlavne presne – 2:1. Žilinčania boli nútení pridať, ale nevytvárali si šance. Naopak, tie mali Podbrezovčania. Vajda pálil z asi dvadsiatich metrov pod brvno a Volešák iba s námahou loptu vyrazil.

Po hodine hry sa zapotil aj po dobrej strele Kochana. Líder tabuľky však napokon vyrovnal zo štandardky. V 75. minúte zahral rohový kop Hlohovský a Kochan si dal nešťastnou hlavičkou vlastný gól. V závere brankári nemuseli riešiť nebezpečnú situáciu, takže body sa v šlágri kola delili.

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 2:2 (1:1)
Góly: 31. Turňa, 47. Bernadina – 30. Hlohovský, 75. Kochan (vlastný). Rozhodoval: Glova. ŽK: Krivák, Lepieš, Turňa, Pejovič - Škvarka, 2065 divákov

Zostavy a striedania:
ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík, Viazanko – Podio, Vajda – Polievka (90+2 Migaľa), Kochan, Bernadina – Lepieš (80. Pejovič)
MŠK: Volešák – Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek – Káčer, Diaz (69. S. Mráz), Škvarka (81. Cociuc) – Jánošík, Šejdajev, Hlohovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok