Primátorka Paríža žiada Fillona, aby odvolal volebné zhromaždenie

TA3 TASR
4.3.2017 21:47

Primátorka Paríža Anne Hidalgová vyzvala kandidáta konzervatívcov na prezidentských voľbách Francoisa Fillona, aby odvolal zhromaždenie svojich prívržencov, ktoré sa má konať v nedeľu na námestí Trocadéro v Paríži.

Socialistka Hidalgová vo svojom mikroblogu na sieti Twitter napísala, že míting na Fillonovu podporu vníma ako "vážny akt zlyhania morálky a politiky", ktorý "by sa v Paríži nemal konať". Podľa Hidalgovej zhromaždenie, na ktoré "Fillon povolal tých, ktorí ho ešte podporujú" ako kandidáta pravice na prezidentských voľbách, "má za cieľ len dať najavo odpor" proti justícii, polícii a médiám, ktoré v posledných týždňoch - "každý na svojej úrovni a v rámci svojho poslania - odhaľujú pravdu" o fiktívnych pracovných miestach pre Fillonových príbuzných.

Fillon bol favoritom blížiacich sa prezidentských volieb. Jeho šance na úspech však prudko klesli, keď sa v médiách objavilo podozrenie, že ešte ako poslanec fiktívne zamestnával svoju manželku i deti. Fillon i jeho manželka Penelope sú v polovici marca predvolaní na vypočúvanie s následným možným obvinením z korupcie.

Fillon aj dnes predstúpil pred svojich voličov a na zhromaždení v Aubervilliers ich vyzval: "Nevzdávajte sa! Vaše odhodlanie musí pokračovať!" Časopis Le Point však vo svojej správe o zhromaždení napísal, že sála, v ktorej Fillon rečnil, bola poloprázdna. Fillonov tábor pritom očakáva, že na nedeľňajšie zhromaždenie v Paríži by malo prísť do 50.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok