V blízkosti turecko-sýrskej hranice sa zrútilo vojenské lietadlo

TA3 TASR
4.3.2017 20:24

V tureckom pohraničí so Sýriou sa zrútilo vojenské lietadlo patriace Sýrii. Súkromná tlačová agentúra Dogan napísala, že lietadlo sa podľa očitých svedkov z blízkych dedín zrútilo okolo 18.30 h miestneho času.

Turecké pátracie tímy našli pilota sýrskeho vojenského lietadla, ktoré sa v sobotu zrútilo na turecké územie. Pilota previezli do nemocnice, informovala agentúra Anadolu. K zodpovednosti za tento incident sa prihlásila sýrska islamistická skupina Ahrár aš-Šám, ktoré tvrdí, že lietadlo zostrelilo.

Ako v rozhovore pre agentúru Anadolu vyhlásil hovorca islamistickej skupiny Ahmad Karali, jednotky Ahrár aš-Šám zostrelili "lietadlo patriace sýrskemu režimu, keď letelo nízko a bombardovalo vidiecke oblasti v provincii Idlib". Zasiahli ho protileteckou raketou. Turecký premiér Binali Yildirim uviedol, že v oblasti, kde sa lietadlo zrútilo - v turecko-sýrskom pohraničí -, bolo v sobotu podvečer nepriaznivé počasie. Podľa jeho slov príčina pádu lietadla nie je jasná.

Agentúra Anadolu informovala, že pilotovi sa podarilo použiť svoj padák a bezpečne s ním pristáť. Turecké pátracie tímy ho našli vyčerpaného, po deviatich hodinách hľadania. Bola mu poskytnutá lekárska pomoc. Agentúra DPA informovala, že zrúteným lietadlom je MiG-21.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok