Trump obvinil svojho predchodcu: Obama odpočúval moje telefonáty

TA3 ČTK
4.3.2017 15:47

Americký prezident Donald Trump obvinil svojho predchodcu v najvyššom úrade Baracka Obamu, že počas minuloročnej volebnej kampane nariadil odpočúvanie v Trumpová kancelárii. Trump to napísal to svojom twitterovom účte bez uviedol, že má pre svoje tvrdenia aj dôkazy.

"Hrozné! Práve som zistil, že Obama odpočúval moje telefonáty v Trump Tower krátko pred (mojim) víťazstvom," napísal v jednom z tweetov americký prezident. V ďalšom tweetu napísal: "Stavím sa, že dobrý právnik by mal skvelý prípad z toho, že prezident Obama odpočúval v októbri moje telefonáty, krátko pred voľbami!"

Trump však v žiadnej z niekoľkých krátkych textových správ neuviedol, že by mal pre svoje tvrdenia dôkazy. Podľa denníka The Independent sa preslávil Trump častými nepodloženými a niekedy až bizarnými tvrdeniami. Podľa britského denníka to tiež nie je prvýkrát, čo sa "obul" do svojho predchodcu.

Minulý mesiac napríklad Trump vyhlásil, že podľa neho Obama stojí za protestnými demonštráciami, ktoré sa po nástupe Trumpa do Bieleho domu rozšírili do amerických miest. Vlani sa Trump napríklad verejne hlásil k teórii, že Barack Obama sa nenarodil v USA a že jeho rodný list je "sfalšovaný".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok