V Tatrách vyhasol život mladého horolezca, padal desiatky metrov

TA3 TASR
4.3.2017 10:14

Vo Vysokých Tatrách po páde zahynul 21-ročný poľský horolezec. K nešťastiu došlo v masíve Prostredného hrotu. Ako informovala Horská záchranná služba, horolezec spadol na skaly približne z výšky 150 metrov.

V Tatrách vyhasol život mladého horolezca, padal desiatky metrov
SITA/Radoslav Maťaš

Jeho telo pod stenou Prostredného hrotu, ktorou vedie tzv. Dubkeho lávka, našiel pri pátraní chatár z Téryho chaty, ktorý je dobrovoľný horský záchranár. "Po príchode záchranného družstva horolezca nabalili a pomocou saní transportovali do márnice v Starom Smokovci, kde ho odovzdali príslušníkom polície. Pravdepodobnou príčinou pádu 21-ročného poľského horolezca bolo podcenenie postupového istenia, pretože po príchode do chodeckého terénu sa odviazal od lana," uviedla HZS na svojej webstránke.

Horskí záchranári sa o nešťastí dozvedeli vo večerných hodinách od priateľky jedného z horolezcov, ktorá sa nachádzala doma v Poľsku. Tá dostala od priateľa SMS správu o páde jeho kolegu. V správe bolo napísané, že kolegu, ktorý spadol, nevidia, a potrebujú pomoc.

Na telefónne čísla horolezcov sa nedalo dovolať, nakoľko v danej oblasti bol slabý signál. Po ďalšom zisťovaní polohy sa horskí záchranári dozvedeli, že horolezec spadol v masíve Prostredného hrotu z Dubkeho lávky do Malej Studenej doliny. Na pomoc mu odišla skupina záchranárov HZS zo Starého Smokovca, ako aj chatár z Téryho chaty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok