Automobilka PSA a GM sa dohodli na kúpe európskej divízie Opel

TA3 TASR
3.3.2017 20:20

Francúzska automobilka PSA Group sa dohodla s americkým koncernom General Motors na kúpe jeho stratovej európskej divízie Opel. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na dva zdroje oboznámené so situáciou, ktoré nechceli byť menované.

Automobilka PSA a GM sa dohodli na kúpe európskej divízie Opel
TASR

Predstavenstvo PSA vraj už dohodu schválilo, oficiálne oznámenie je však naplánované na pondelok 6. marca, povedal jeden zo zdrojov. Hovorcovia automobiliek PSA a Opel sa k tomu odmietli vyjadriť. PSA a GM vo februári potvrdili, že spolu rokujú o predaji európskej divízie GM, ktorú tvoria automobilky Opel a Vauxhall.

Vyhliadky na ich kúpu francúzskym konkurentom však vyvolali v Nemecku aj v Británii obavy zo straty pracovných miest. V Nemecku totiž Opel/Vauxhall zamestnáva približne polovicu z celkového počtu 38.000 ľudí a 4500 z nich pracuje v Británii.

Manažéri firmy Opel odložili stretnutie so zamestnancami na pondelkové ráno s odôvodnením, že s nimi zatiaľ nemôžu diskutovať o detailoch plánovanej akvizície. Generálny riaditeľ PSA Carlos Tavares minulý týždeň vyhlásil, že považuje akvizíciu firmy Opel za "príležitosť vytvoriť európskeho automobilového šampióna", ktorý rýchlo prekročí hranicu 5 miliónov predaných áut ročne. Okrem toho francúzsky koncern očakáva úsporu na nákladoch vo výške 2 miliardy eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok