Vyšetrovatelia prehľadali byt prezidentského kandidáta Fillona

TA3 TASR
3.3.2017 00:03

Francúzski vyšetrovatelia prehľadali parížsky byt konzervatívneho prezidentského kandidáta Francoisa Fillona. Išlo o súčasť vyšetrovania podozrení, že ako poslanec fiktívne zamestnával svoju manželku Penelope.

Vyšetrovatelia prehľadali byt prezidentského kandidáta Fillona
SITA/AP

Bydlisko manželov Fillonovcov v siedmom parížskom obvode podľa médií prehľadali vyšetrovatelia úradu pre boj s korupciou, pričom skonfiškovali viacero dokumentov. Oficiálne miesta informáciu o domovej prehliadke nepotvrdili.

Fillon v stredu oznámil, že bude pokračovať vo svojej prezidentskej kampani a nestiahne svoju kandidatúru napriek tomu, že mu hrozí obvinenie z korupcie. Opätovne tiež odmietol podozrenia zo sprenevery finančných prostriedkov v prospech svojej manželky.

Fillon tiež ostro kritizoval prácu polície a justície, keď uviedol, že v jeho prípade nebola rešpektovaná prezumpcia neviny ani neboli braté do úvahy jeho argumenty. Aféra spôsobila prudký pokles popularity Fillona u voličov, aj keď ešte nedávno bol považovaný za favorita prezidentských volieb. Vyšetrovatelia Fillona predvolali na výsluch na 15. marca, čo je niekoľko dní predtým, ako má byť zverejnený oficiálny zoznam kandidátov volieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok