Trump absolútne dôveruje ministrovi, ktorý nepriznal stretnutia s Rusmi

TA3 TASR
2.3.2017 23:08

Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že "absolútne" dôveruje svojmu ministrovi spravodlivosti Jeffovi Sessionsovi. Reagoval tak na škandál ohľadne ministrových vlaňajších stretnutí s ruským veľvyslancom. Ten nebude dohliadať na vyšetrovanie súvisiace s Trumpovou kampaňou.

Sessions sa vlani - počas predvolebnej kampane Donalda Trumpa - ešte ako senátor dvakrát stretol s ruským veľvyslancom v USA Sergejom Kisľakom. To však na januárovom schvaľovacom vypočúvaní v Kongrese, ktoré prebiehalo pod prísahou, nepriznal.

Viacerí demokrati teraz preto požadujú, aby odstúpil z postu ministra spravodlivosti. Vyjadrila sa tak líderka demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová, ktorá obvinila Sessionsa z "klamstva pod prísahou". Líder demokratov v Senáte Chuck Schumer zase povedal, že ministerstvo spravodlivosti by malo teraz stanoviť špeciálneho prokuratúra, ktorý by preveril vyšetrovanie údajného zásahu Moskvy do prezidentských volieb v USA, keďže Sessions ho skompromitoval.

Jeff Sessions na tlačovej konferencii vo Washingtone povedal, že nebude dohliadať na vyšetrovanie akýchkoľvek záležitostí týkajúcich sa vlaňajšej predvolebnej kampane prezidenta Donalda Trumpa.

Trump podľa vlastných slov nevidí dôvod na to, aby sa minister musel vzdať vedenia vyšetrovania. Podľa jeho názoru Sessions počas vypočúvania "zrejme" vypovedal pravdivo. Súčasne zdôraznil, že on sám o Sessionsových schôdzkach s ruským veľvyslancom nevedel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok