Stefan Kraft obhájil titul majstra sveta v severských disciplínach

TA3 TASR
2.3.2017 22:52

Rakúsky skokan na lyžiach Stefan Kraft sa stal dvojnásobným majstrom sveta na šampionáte v severských disciplínach vo fínskom Lahti. Po strednom triumfoval aj na veľkom mostíku HS-130, keď tesne viedol už po prvom kole. Zdolal Nemca Andreasa Wellingera, ktorý získal striebro, tretí sa umiestnil Poliak Piotr Zyla.

Stefan Kraft obhájil titul majstra sveta v severských disciplínach
SITA/AP

Pri záverečných skokoch druhého kola panovali vhodné podmienky, čo výborne využil predovšetkým Zyla. Ten sa na rozdiel od Krafta a Wellingera, ktorí obhájili svoje pozície z prvého, vyšvihol na medailu zo šiesteho miesta.

Kraft celkovo dosiahol piaty kov na MS, z toho už tretí na tohtoročnom vrcholnom podujatí, na konte má tiež striebro zo súťaže miešaných družstiev na strednom mostíku. Vo Falune 2015 získal striebro v tímových pretekoch na veľkom mostíku a bronz v súťaži jednotlivcov na strednom.

"Je neuveriteľné, že sa to podarilo aj vo štvrtok. Všetko som musel urobiť správne, Wellinger v druhom kole predviedol obrovský skok. Chcel som si užiť môj druhý pokus, bol som uvoľnenejší než na strednom mostíku. Spravil som maximum a potom som už len dúfal v dobré známky," uviedol 23-ročný Rakúšan na webe ORF. Stal sa prvým skokanom od Poliaka Adama Malysza v roku 2003 s dvoma individuálnymi úspechmi na jednom svetovom šampionáte.

Témy: Stefan Kraft
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok