Le Penová doplatila na fotografie, parlament ju zbavil imunity

TA3 TASR
2.3.2017 12:54

Európsky parlament zbavil líderku francúzskeho krajne pravicového Národného frontu a prezidentskú kandidátku Marine Le Penovú poslaneckej imunity. Dôvodom boli fotografie islamistov, ktoré zdieľala na sociálnej sieti.

Násilnícke snímky

Ako informovala francúzska spravodajská stanica BFMTV, stalo sa tak v súvislosti s vyšetrovaním rozhodnutia Le Penovej zverejniť na svojom konte na sociálnej sieti Twitter fotografie džihádistickej organizácie Islamský štát.

marine-le-pen-twitter_0a000002-07e8-41d2.jpg

Ako spresnila televízna stanica BFMTV, zbaviť Le Penovú poslaneckej imunity žiadala francúzska justícia, a to práve pre spomínané násilnícke snímky, zverejnené ešte koncom roka 2015 na jej konte na mikroblogovacej sieti. Rozhodnutie EP má okamžitú platnosť, uviedla BFMTV, ktorá spresnila, že sa netýka podozrení z neoprávneného získavania finančných prostriedkov zo zdrojov EP pre Le Penovej FN. V tejto kauze je obvinená šéfka Le Penovej kabinetu.

Problémy s justíciou má aj Fillon

K tomuto vývoju došlo len 52 dní pred prvým kolom prezidentských volieb vo Francúzsku, v ktorých patrí Le Penová k favoritom s reálnou šancou na postup do druhého kola.

Problémy s justíciou má aj kandidát konzervatívcov Francois Fillon, ktorý bol predvolaný na vypočúvanie v súvislosti s podozrením z vytvárania fiktívnych pracovných miest pre svojich rodinných príslušníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok