Slovenskú atletiku bude na ME v Belehrade reprezentovať 15 pretekárov

TA3 TASR
1.3.2017 11:34

Slovenskú atletiku bude reprezentovať na 34. halových majstrovstvách Európy v Belehrade 15 pretekárov. Slovenský atletický zväz vysiela do Srbska druhú najpočetnejšiu výpravu v ére samostatnosti.

Prvotné ambície hovorili o 20-člennej nominácii, ale napokon sa aj vďaka prísnejším kritériám dostalo do výberu 15 atlétov. "Nominácia zodpovedá našim očakávaniam. V kútiku duše sme verili, že jeden - dvaja atléti by tam mohli byť navyše, minimálne Jakub Matúš v šprinte na 60 m. Z hľadiska slovenskej atletiky je to primerané, možno pre niekoho až nad naše možnosti," povedal vedúci výpravy a šéftréner SAZ Martin Pupiš.

Pôvodnú 10-člennú výpravu doplnilo vedenie SAZ o štyroch majstrov Slovenska a päťbojárku Luciu Slaničkovú, ktorú schválila na základe výkonu Európska atletika. Cieľom tohto kroku bolo zvýšenie kvality domácich súťaži a donútiť pretekárov k lepšej príprave. "Štyria majstri Slovenska dosiahli také výkony, ktoré zodpovedali našim predstavám o tom, aby mohli cestovať na ME. Nebudú to pretekári, ktorí by tam boli iba do počtu, ale reálne je šanca, že okrem nazbierania skúseností sa môžu pobiť aj o dobré výsledky," vyjadril sa k doplneniu nominácie Pupiš.

V behu na 800 m sa predstaví Jozef Repčík: "Dúfam, že to bolo správne rozhodnutie rozhodnúť sa pre 800 m. Ciele sú postupné. Už rozbehy nebudú jednoduché, pretože ide o taktické behy. Cítim sa však oveľa lepšie, ako v olympijskom roku." V skoku do diaľky nebude chýbať Jana Velďáková, jej ambíciou je priblíženie sa, respektíve prekonanie výkonu 6,50 m.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok