Fotografia Trumpovej poradkyne na kolenách vyvolala v USA škandál

TA3 ČTK
28.2.2017 16:12

Vzrušené diskusie o morálke prezidentského štábu vyvolala fotografia Kellyanne Conwayovej, ako v topánkach kľačí na pohovke v Oválnej pracovni. Poradkyňa prezidenta Donalda Trumpa si v tejto nezvyčajnej polohe zrejme pripravovala záber skupiny riaditeľov a rektorov amerických černošských škôl a univerzít, ktorí navštívili hlavu štátu.

Fotografia Trumpovej poradkyne na kolenách vyvolala v USA škandál
SITA/AP

Ľudia vytiahli aj staré kauzy

K afére sa zatiaľ nevyjadril Biely dom ani sama Conwayová. Niektorí užívatelia Twitteru označili snímku za dôkaz pochybnej morálky v Bielom dome po Trumpovom volebnom víťazstve. Iní kontrovali so zábermi bývalého prezidenta Baracka Obamu v tej istej miestnosti s nohami na stole.

“Conwayová sa správa, akoby bola doma u mamy,“ sťažoval sa na Twitteri užívateľ Mapsy Maponyane. “Liberáli sú pohoršení neúctivým správaním sa Conwayovej v Bielom dome. Zrejme na niečo zabudli,“ zapojila sa do diskusie Jenna Abramsová, ktorá svoj komentár doplnila fotografiou bývalého prezidenta Billa Clintona so stážistkou Monikou Lewinskou. Ich pomer vyvolal v minulosti v USA búrlivý škandál, ktorý Clintona takmer pripravil o prezidentský úrad.

Púta nechcenú pozornosť

Užívateľ Josh Gondelman vyjadril nádej, že Conwayová pod sebou ukrýva Trumpove daňové priznania, ktoré prezident vytrvalo odmieta predložiť verejnosti. Diane Sevenayová usúdila, že Conwayová s telefónom v ruke volala do Bieleho domu políciu. Sám Donovan odhaduje, že Conwayová si na pohovke v Bielom dome esemeskuje s partnerom. “Vzdaj to, Kellyanne, už ti späť nenapíše!“ odkázal Trumpovej poradkyni.

Conwayová po Trumpovom volebnom víťazstve získala pozornosť médií a verejnosti už niekoľkokrát. V diskusii o počte účastníkov Trumpovej inauguračnej slávnosti označila očividne chybné údaje Bieleho domu za “alternatívne fakty“.

Kontroverzný dekrét prezidenta o zákaze vstupu obyvateľov siedmich prevažne moslimských krajín do USA obhajovala poukázaním na masaker v meste Bowling Green, ktorý sa nestal. Neskôr odporučila v rozpore s etickými pravidlami v televíznom vysielaní občanom, aby kupovali výrobky módnej značky prezidentovej dcéry Ivanky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok