V OĽaNO poukázali na údajný privatizačný podvod z 90. rokov

TA3
28.2.2017 16:12

Igor Matovič a Jozef Viskupič z OĽANO-NOVA poukázali na údajný privatizačný podvod z deväťdesiatych rokov. Týkať sa mal vtedajšieho podniku SCP Ružomberok. Privatizér podľa nich porušil podmienky zmluvy a podviedol takmer 4 tisícky zamestnancov.

Podľa spoločnosti Eco-Invest ide o politizáciu kauzy, v ktorej mali opakovane slovenské súdy právoplatne zamietnuť domnelé nároky bývalých zamestnancov na vydanie zamestnaneckých akcií. "Sme znepokojení, že po boku bývalých zamestnancov verejne vystúpil človek, ktorý je všeobecne označovaný za kontroverznú osobu. Meno pána Pavla Korytára bolo opakovane spájané s rôznymi kauzami a organizovanými skupinami. Rovnako ako meno pána Štefana Gavorníka, predsedu OZ Ružomberský papier, ktorý bol v čase privatizácie predsedom FNM a schválil ju svojimi podpismi. Obaja v médiách deklarovali svoj zištný záujem. Takéto bizarné spojenie vytvára dojem, že politici nie vždy dokážu správne vyhodnotiť svoje zdroje informácií," vyjadrili sa zástupcovia spoločnosti Eco-Invest.

Spoločnosť informovala, že vďaka osobnej iniciatíve Milana Fiľa mali všetci zamestnanci papierní v roku 1996 možnosť získať zamestnanecké akcie. Túto možnosť využilo viac ako 2 200 pracovníkov papierní.

Samotnú privatizáciu Eco-Invest označila za príklad úspešnej transformácie štátom vlastneného podniku. "Milan Fiľo vybudoval z regionálneho závodu v priebehu rokov podnik európskeho významu, ktorý je lídrom vo svojom priemyselnom odvetví a zároveň významne podporuje zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúrny a spoločenský život v Ružomberku a v celom regióne Dolného Liptova," doplnila vo svojom stanovisku spoločnosť Eco-Invest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok