Nemecko chce udržať v eurozóne všetkých jej členov

TA3, SITA
7.10.2011 12:24

Odchod ktoréhokoľvek členského štátu eurozóny z menovej únie nie je v záujme Nemecka, vyhlásil vo štvrtok nemecký minister hospodárstva a vicekancelár Philipp Rösler. Bohatšie krajiny by podľa neho mali v záujme stability a pri dodržaní princípov ekonomickej obozretnosti podporiť slabších členov.

Nemecko chce udržať v eurozóne všetkých jej členov

"V eurozóne chceme udržať všetky členské štáty,“ povedal Rösler počas návštevy Atén, kam pricestoval so skupinou nemeckých podnikateľov, ktorí v zadlženej krajine skúmajú investičné príležitosti.

Nemecký minister hospodárstva na začiatku návštevy v Aténach vyhlásil, že jeho krajina má povinnosť pomôcť Grécku pri reštrukturalizácii ekonomiky. Nemecko je podľa neho pripravené v Grécku investovať a poskytnúť zadlženej krajine krátkodobé úľavy pri splácaní dlhov. "Úlohou všetkých Európanov je, aby v duchu solidarity pomohli Grécku postaviť jeho ekonomiku na nohy,“ povedal minister s tým, že jeho vláda chce priviesť nemecké firmy do Grécka.

Minister, ktorý je zároveň predsedom menšej liberálnej strany vo vláde kancelárky Angely Merkelovej, v nedávnej minulosti prezentoval nekompromisné postoje vo vzťahu k dlhovej kríze. Rösler napríklad vyhlásil, že štátny bankrot Grécka nemožno považovať za tabu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok