Nitra triumfovala nad Trenčínom, Košice si poradili s Novými Zámkami

TA3 SITA TASR
26.2.2017 20:04

Hokejisti Nitry na vlastnom ľade zdolali hráčov Trenčína 4:3 v nedeľňajšom stretnutí 49. kola slovenskej Tipsport ligy 2016/2017.

Dukla neuspela tretíkrát po sebe

Hrdinom domácich sa stal Tibor Kutálek, ktorý sa prezentoval hetrikom. Víťazný gól dosiahol Timotej Šille. Za hostí sa presadili Lukáš Vopelka a Eduard Šimun, v závere skorigoval na 3:4 Jakub Ručkay. Úradujúci majster zvíťazil v piatom domácom zápase po sebe a figuruje na druhej priečke v ligovej tabuľke. Dukla neuspela tretíkrát po sebe je deviata.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 49. kolo - nedeľa:

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Góly: 20. Kutálek (Mezei, Krištof), 22. Kutálek (M. Tvrdoň, Krištof), 34. Kutálek (Mezei, Pupák), 54. Timotej Šille (J. Šiška, Meland) - 11. Vopelka (M. Hecl, Marcel Hossa), 27. Šimun, 58. J. Ručkay (Sojčík, D. Trška)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenie: 0:1, rozhodovali: Goga, Baluška - Kacej, Šefčík, 2783 divákov

Zostavy:

Nitra: Hartzell - Ordzovenský, Milam, Mezei, Pupák, M. Versteeg, Meland, Piačka, Korím - M. Tvrdoň, Marek Slovák, Blackwater - Kutálek, Krištof, Cope - J. Šiška, Šille, Macík - Bajtek, L. Paukovček, J. Štefanka
Trenčín: Volden - Bohunický, T. Starosta, Holenda, Hatala, Pavúk, Pač, Ján Pardavý ml., D. Trška - M. Hecl, A. Šťastný, Vopelka - J. Ručkay, Sojčík, Štumpf - J. Gašparovič, Šimun, Marcel Hossa - Denis Hudec, J. Švec, Sádecký

Priebeh zápasu:

Prvú príležitosť zápasu mali domáci. V 3. minúte sa puk odrazil spoza brány Paukovčekovi, ktorý ho ešte posúval na Štefanku, ale ten ho netrafil ideálne. Zápas nemal príliš veľké tempo a hráči predvádzali veľa nepresností. V 10. minúte ohrozil domáceho brankára Štumpf, ale strela nemala patričnú razanciu. O minútu neskôr sa prvýkrát menilo skóre, keď počas presilovej hry našiel puk Vopelku a ten puk nasmeroval presne za Hartzellov chrbát – 0:1.

V 15. minúte ušiel domácej obrane J. Ručkay, ktorý skúšal bekhendový blafák, ale Hartzell jeho úmysel prečítal. V 18. minúte pálil po buly Ordzovenský, puk však skončil vo Voldenovej lapačke. Nitrania ešte stihli do prvej prestávky vyrovnať zásluhou Kutálka.

Na začiatku 2. tretiny mal príležitosť domáci Slovák, ale s jeho pokusom si ešte Volden poradil. Na zakončenie Kutálka bol už však už prikrátky – 2:1. V 26. minúte mal na hokejke vyrovnanie Šťastný, Hartzell však vytiahol krásny zákrok pravým betónom. O minútu neskôr počas presilovej hry spravili Nitrania veľkú chybu a unikajúci Šimun vyrovnal na 2:2.

Domáci zvýšili obrátky a do vedenia ich mohol poslať Paukovčekov teč, keby Voldenovi nepomohla žŕdka. Aktivita domácich priniesla svoje ovocie. V 34. minúte Voldena spoza brány lišiacky nachytal Kutálek, ktorý zavŕšil hetrik – 3:2. Nórsky brankár mal aj po treťom góle veľa práce, keďže nebezpečne strieľali Slovák s Blackwaterom.

Trenčania nastupovali do 3. tretiny s jednogólovým mankom a bolo na nich vidieť snahu o vyrovnanie, Hartzell si však s pokusmi poradil.

Nebezpečný bol najmä bekhendový pokus Gašparoviča, ktorý len o kúsok minul bránu amerického brankára vo farbách
Nitry. V 53. minúte sa dostal do dobrej palebnej pozície Cope a Volden si po dlhej dobe siahol na puk. Na nórskeho brankára mierilo minimum pokusov a možno aj to sa podpísalo pod štvrtý gól, ktorý strelil v 54. minúte Šille, čím poslal domácich do dvojgólového vedenia.

Trenčania však nezložili zbrane a späť do zápasu ich vrátil strelou z otočky J. Ručkay. Sto sekúnd pred koncom skúsili hostia hru bez brankára, ktorá bola ešte zvýhodnená o presilovú hru, ale skóre sa už nemenilo a
Nitra si výsledok ustrážila.

Hokejisti Košíc na vlastnom ľade zdolali hráčov Nových Zámkov 5:1 v nedeľňajšom stretnutí 49. kola slovenskej Tipsport ligy. Domáci zlomili odpor súpera až v polovici zápasu, keď sa presadili Lukáš Matejka a Ladislav Nagy. V úvode tretej časti navýšil náskok "oceliarov" Juraj Milý.

Nováčik skorigoval zásluhou Štěpána Novotného. Skúsenejšie Košice nepripustili drámu, keď odpovedali zásahmi Nagya a Radka Deyla. Zverenci Rostislava Čadu figurujú v ligovej tabuľke na tretej priečke, Nové Zámky okupujú 8. miesto zaručujúce miestenku v play-off s náskokom 5 bodov pred deviatym Trenčínom.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 49. kolo - nedeľa:

HC Košice - HC Nové Zámky 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Góly: 30. Matejka (Hričina), 37. L. Nagy (Matejka, J. Vašíček), 42. J. Milý (Boltun, Hričina), 46. L. Nagy (Suja), 50. Deyl (Jenčík, Bicek) - 44. Š. Novotný (Kučkin)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Snášel, Orolin - Bednár, Smrek, 3166 divákov

Zostavy:

Košice: Habal - Šmach, M. Dudáš, J. Vašíček, E. Šedivý, Jankovič, Matejka, Deyl, Koch - L. Nagy, Suja, Spilar - Tibor Varga, Jenčík, Bicek - J. Milý, Boltun, Hričina - P. Bartoš, T. Klíma, Šoltés
Nové Zámky: Lundström - Cardwell, Drtina, P. Maier, Sandgren, Denis Rehák, Mäkinen,Tábi, Makovský - M. Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, Š. Novotný, Hujsa - Fábry, Čaládi, McParland - R. Lelkeš, Dominik Rehák, Dubec

Priebeh zápasu:

Zápas tretieho tímu s ôsmym začal opatrným herným prejavom oboch tímov. V úvodnej časti mali navrch domáci hráči, ale skórovať nedokázali. Nepodarilo sa to Vargovi v 4. minúte, ktorý nepotrestal chybu hostí v rozohrávke a ani Sujovi, ktorý v presilovke v 6. minúte nevyužil prihrávku Spilara. Gól v úvodnej časti nestrelili ani hostia, ktorých najväčšiu šancu mal Dominik Rehák v 13. minúte, ale sám pred Habalom neuspel. Brankárovi Novozámčanov Lundströmovi pomohla v 17. minúte pravá žŕdka, ktorá zastavila strelu Šedivého.

Hostia mohli otvoriť skóre v 22. minúte, no obranca Cardwell nezužitkoval sľubnú príležitosť. Hoci mali obe mužstvá v druhej tretine viacero presilových hier, góly padali pri hre piatich proti piatim. V 30. minúte Košičan Hričina posunul puk obrancovi Matejkovi, na ktorého strelu švédsky brankár nedosiahol - 1:0. Domáci hokejisti hrali krátko na to 43-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale nevyužili ju. Keď Novozámčan Dominik Rehák nevyužil ani ďalšiu sľubnú príležitosť na strelenie gólu, udreli opäť domáci. V 37. minúte Ladislav Nagy tečoval pokus Matejku a upravil na 2:0.

Domáci zvýšili svoj náskok v 42. minúte. Košičania sa dostali do protiútoku, v ktorom Milý dorážkou svojej strely trafil pravú žŕdku, no brankár hostí si puk zrazil do bránky - 3:0. Hostia sa však už necelé dve minúty vrátili do zápasu. Novotný prebral v útočnom pásme puk od Kučkina a presnou strelou švihom prestrelil brankára Habala - 3:1. Krátko na to sa o podobnú strelu pokúsil aj Čaládi, ale nebol úspešný.

Definitívne K.O. dal nováčikovi Nagy v 46. minúte. V nej si hostia nerozumeli v strednom pásme a domáci kapitán v brejku nezaváhal - 4:1. Domáci cítili hernú pohodu a čoraz jednoduchšie sa dostávali do zaujímavých streleckých pozícií. Jednu z nich využil v 50. minúte obranca Deyl, ktorý upravil na 5:1. Hostia mohli znížiť v 54. minúte v presilovke, sľubná šanca Novotného však gólom neskončila. Košičania si už v závere pohodlný náskok postrážili a na druhú Nitru naďalej strácajú štyri body.

Liptovský Mikuláš otočil  sériu prehier

Hokejisti Popradu podľahli hráčom Liptovského Mikuláša 2:4 v nedeľňajšom stretnutí 49. kola slovenskej Tipsport ligy 2016/2017. "Kamzíci" po dvoch tretinách viedli 2:1 zásluhou Samuela Mlynaroviča a Petra Lichanca, na priebežných 1:1 vyrovnal Marek Uram.

Záverečné dejstvo však patrilo nováčikovi, ktorý v priebehu necelých štyroch minút strelil tri góly a rozhodol o svojom triumfe - presadili sa Martin Kriška, Juraj Kadlubiak a Richard Huna. "Liptáci" prerušili nelichotivú sériu siedmich prehier po sebe, no naďalej zostávajú na poslednej 10. priečke v ligovej tabuľke, Poprad je šiesty.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 49. kolo - nedeľa:

HK Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Góly: 4. Mlynarovič (P. Svitana, Kroták), 9. Lichanec (Bjalončík, Štrauch) - 7. M. Uram (M. Sukeľ), 46. Kriška (Bagin, T. Nádašdi), 47. Kadlubiak (Lištiak), 50. Richard Huna (Róbert Huna)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, Kalina - Jobbágy, Korba, 1121 divákov

Zostavy:

Poprad: Fokin - Š. Fabian, R. Suchý,Ibragimov, Davydov, Dinda, Guľajev, A. Ježek, Lubor Pokovič - P. Svitana, Mlynarovič, Kroták - Matúš Paločko, Zagrapan, Henderson - Lichanec, Bjalončík, Štrauch - Troliga, Murček, D. Bondra
Liptovský Mikuláš: A. Nagy - Stehlík, P. Luža, Mezovský, T. Nádašdi, Burzala, Bagin, M. Moravčík, Kadlubiak - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - J. Sukeľ, M. Sukeľ, M. Uram -  Langhammer, Cibák, Lištiak - A. Laco, Stümpel, Vybíral

Priebeh zápasu:

Televízny zápas začali domáci veľkým náporom na bránu Adama Nagya. Skóre zápasu otváral po časovanej prihrávke Mlynarovič, ktorý na pár metroch ukázal hosťujúcej obrane svoj chrbát a efektnou kľučkou si položil aj brankára Liptovského Mikuláša - 1:0. Prešli iba necelé 3 minúty a Uram sólom cez celé ihrisko prekvapil v situácii 2:1 ruského brankára Tokina strelou na bližšiu žrď - 1:1. Domácich gól nezaskočil. V 9. minúte po peknej akcii z prvej zakončoval Lichanec a brankár Nagy nemal šancu - 2:1. Takmer so záverečným klaksónom trafil konštrukciu Tokinovej brány hosťujúci Kriška.

V 2. tretine sa hral nezáživný hokej, zaujali iba zranenia Stümpela a Lužu. Prvý menovaný to skúsil ešte na jedno striedanie, ale napokon z hry odstúpil. Luža sa po ošetrení vrátil na ľad. Z pohľadu ofenzívy sa ani jedno z mužstiev nepretrhlo. Za zmienku stojí iba nepresné zakončenie Mlynaroviča, ktorý si nakorčuľoval do ideálnej streleckej pozície v medzikruží, a biliardová presilovková kombinácia s koncovkou Suchého.

Tretí gól "kamzíkov" z toho však nebol.

Ako sa vyhráva prehraný zápas ukázali Mikulášania v 3. tretine. Najskôr počas presilovej hry vyrovnal v 46. minúte Kriška, keď s prispením domáceho Guľajeva skončil puk za chrbtom prekvapeného Tokina. Rozhodujúci moment prišiel o minútu neskôr. Po zásahu od Cibákovej hokejky zostal v útočnom pásme ležať Henderson, ale hra pokračovala ďalej. K puku sa dostal Kadlubiak, poslal ho smerom na bránu a jeho ľahkú strelu domáci brankár neudržal v lapačke - 2:3. Vzápätí mohol vyrovnať Kroták, ale proti bola konštrukcia Nagyovej bránky.

Koniec nádejám Popradu prišiel 10 minút pred koncom riadneho hracieho času, keď sa na trestnú lavicu na 4 minúty porúčal ruský obranca Davydov. Definitívnu podobu výsledku tak dal v 50. minúte Richard Huna, ktorý pohotovo zakončoval cez padajúceho Dindu. Pre brankára Tokina so skúsenosťami z KHL to bolo po prvý raz, čo z hry inkasoval viac ako tri góly. V samom závere ešte domáci diváci odmenili výkon "kamzíkov" piskotom.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok