Trump vynechá tradičný galavečer s novinármi. Dôvod neuviedol

TA3 SITA
26.2.2017 14:00

Americký prezident Donald Trump sa v apríli nezúčastní na tradičnom galavečeri s novinármi akreditovanými v Bielom dome. Oznámil to prostredníctvom svojho účtu na Twitteri. Dôvody svojho rozhodnutia neprezradil.

Americký prezident Donald Trump sa nezúčastní na tradičnej slávnostnej večeri Združenia spravodajcov Bieleho domu, ktorá sa každoročne koná vo Washingtone. WHCA združuje žurnalistov akreditovaných v Bielom dome. Slávnostnú večeru v americkej metropole organizuje od roku 1920 a zvyčajne sa na nej zúčastňuje prezident aj viceprezident USA. Úradujúci šéf Bieleho domu na nej spravidla vystupuje s humorne ladeným príhovorom.

Donald Trump však pravdepodobne nehodlá v tejto tradícii pokračovať, ako to oznámil prostredníctvom svojho obľúbeného Twitteru. "Želám každému všetko dobré a majte úžasný večer," napísal v tweete. Dôvod svojej neúčasti neuviedol. Agentúra DPA však v tejto súvislosti pripomenula jeho komplikovaný vzťah s americkým mainstreamovými médiami, ktoré obviňuje z nepriateľskej kampane voči svojej osobe a zo šírenia falošných informácií.

Tohtoročná slávnostná večera WHCA sa bude konať 29. apríla. Okrem novinárov a politikov sa na tejto benefičnej akcii zvyknú zúčastňovať aj celebrity a známe osobnosti. Z výťažku sa financujú štipendiá pre nadaných študentov žurnalistiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok