Ľudia v krajine hladujú, prezident si doprial miliónovú oslavu

TA3 ČTK
25.2.2017 13:10

Takmer milión dolárov stála podľa agentúry AFP hostina, ktorú pri príležitosti svojich 93. narodenín usporiadal zimbabwiansky prezident Robert Mugabe pre tisícky svojich prívržencov. Mugabe riadi krajinu na juhovýchode Afriky pevnou rukou od vyhlásenia jej nezávislosti na Británii v roku 1980.

Ľudia v krajine hladujú, prezident si doprial miliónovú oslavu
SITA/AP

Mugabe je najstaršou hlavou štátu na svete a budúci rok chce opäť kandidovať v prezidentských voľbách. Každoročná extravagantná oslava prezidentových narodenín poburuje obyvateľstvo, ktoré trpí veľkou nezamestnanosťou a nedostatkom potravín. Zatiaľ sa nevie, čo zahŕňala tohtoročná oslava, ale vlani Mugabe ponúkol hosťom napríklad veľké množstvo slonieho a byvolieho mäsa, taktiež tortu, ktorá vážila 92 kilogramov, teda číslo zodpovedajúce jeho veku.

Mugabe odmieta kritiku a chce ďalej vládnuť. “Väčšina ľudí si myslí, že nie je nikto, kto by ma nahradil. Keby som si myslel, že to už nemôžem robiť, povedal by som, aby ma moja strana nahradila. Avšak, zatiaľ si nemyslím, že by som to mal povedať,“ vyhlásil v štátnej televízii prezident. Okrem toho nariadil, aby deti pri príležitosti jeho narodením nešli do školy a oslavovali s ostatnými.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok