Zvolen v dramatickom zápase zdolal Martin, Nové Zámky deklasovali Nitru

TA3 SITA TASR
24.2.2017 21:11

Hokejisti Zvolena uspeli na ľade Martina, keď v piatkovom stretnutí 48. kola slovenskej Tipsport ligy 2016/2017 zvíťazili 4:3 po predĺžení.

O víťazstve rozhodol Puliš

Hostia po dvoch tretinách viedli zásluhou Lukáša Nováka a Radovana Puliša 2:0. V záverečnej časti znížil Róbert Varga, ale na jeho gól odpovedal Patrik Lušňák. Keď to už vyzeralo, že hostia si odvezú z Turca všetky body, najprv znížil Radomír Heizer a duel poslal do predĺženia Jaroslav Markovič.

O víťazstve "bryndziarov" rozhodol 26 sekúnd pred koncom predĺženia druhým zásahom v zápase Radovan Puliš. Martin prehral štvrtýkrát po sebe a figuruje na 7. mieste ligovej tabuľky, Zvolen je piaty.

1-mf90950_0a000002-8ec8-88f2.jpg

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 48. kolo - piatok:

MHC Martin - HKM Zvolen 3:4 po predĺžení (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)

Góly: 41. R. Varga (L. Kozák, Pulli), 58. Heizer (B. Rapáč, Pulli), 59. Markovič (Heizer) - 4. L. Novák (Hraško, S. Petráš), 12. Puliš (Zuzin, J. Homer), 42. Lušňák (Puliš, Zuzin), 65. Lušňák (Puliš, Zuzin)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga, Fridrich - Synek, Vyšný, 1802 divákov

Zostavy:

Martin: Dzubina - Pulli, L. Kozák, M. Dvořák, J. Tabaček , Bačik, P. König, Salija, Pacalaj - R. Varga, Galamboš, Korostin - P. Koyš, Heizer, Markovič - Surovka, R. Dlouhý, B. Rapáč - Rzavský, Pokrivčák, Šalka

Zvolen: S. Baroš - D. Krejči, Andersons, T. Valenta, Hraško, M. Novák, J. Homer, Habšuda, Jurák - P. Zuzin, Puliš, Lušňák - J. Majdan, B. Mráz, Klhůfek - Matis, L. Jurík, Šišovský - Síkela, S. Petráš, L. Novák

Priebeh zápasu:

V súboji tabuľkových susedov patril úvod stretnutia hosťom. Vo 4. minúte domáci zabudli na L. Nováka na vlastnej modrej, kde sa dostal k puku a blafákom otvoril skóre stretnutia. Martin odpovedal len signalizovanými strelami z väčších vzdialeností, s ktorými nemal Baroš problémy. V 9. minúte však mal šťastie, keď Vargov pokus zastavila konštrukcia zvolenskej bránky. V 12. minúte po akcii Zuzina, ktorý obkorčuľoval bránku a po jeho prihrávke pridal Puliš druhý gól hostí. Martinskí hokejisti zle bránili a nebezpečný Zvolen často ohrozoval Dzubinu. Do kabín odchádzali hostia s dvojgólovým vedením.

Aj druhé dejstvo začali lepšie hostia. Už v 21. minúte Krejčí opečiatkoval martinskú bránku. Domáci potom odpovedali strelami Pulliho a Tabačka, ale Baroš bol namieste. Domáci sa aj v ďalšom priebehu len ťažko presadzovali proti pozorne brániacim Zvolenčanom. Od polovice zápasu mal Martin výraznú prevahu. V 33. minúte sa vyznamenal Baroš, ktorý zneškodnil dve šance Rapáča. V 37. minúte chytil aj pokus Markoviča. Domáci aj hostia nevyužili po jednej presilovke a Zvolen viedol aj po druhej tretine 2:0.

V úvode tretej tretiny sa konečne presadili aj domáci, už po 44 sekundách využil presilovku Varga a potrestal vylúčenie Krejčího. Uplynulo len 67 sekúnd a tešil sa opäť Zvolen, keď predviedol krásnu individuálnu akciu Lušňák - 1:3. Keď sa už zdalo, že si hostia odnesú tri body, prišiel veľký nápor Martina. Iskierku nádeje vykresal v 58. minúte Heizer, keď znížil na rozdiel gólu. O 68 sekúnd sa tešili opäť domáci z vyrovnávajúceho gólu Markoviča, ktorá znamenala predĺženie. O víťazstve hostí nakoniec rozhodol najlepší hráč na ľade Lušňák v 65. minúte.

Zámky si upevnili ôsmu pozíciu

Tohtosezónny tipsportligový nováčik HC Nové Zámky v piatkovom 48. kole najvyššej domácej hokejovej súťaže pripravil majstrovskej Nitre najvyššiu ligovú prehru v tejto sezóne, Novozámčania zvíťazili 8:1.

Domáci už v prvej tretine získali trojgólový náskok, ktorý po prvej prestávke zvýšil legionár Stanislav Kučkin. Ten skóroval vo štvrtom zápase za sebou po príchode do Nových Zámkov. Za hostí potom síce skorigoval Marek Slovák, ale domáci kolektív v tretej tretine pokračoval v kanonáde - góly strelili Matej Paulovič, opäť spomenutý Kučkin, Nick McParland a Branislav Fábry. Nitra je v tabuľke naďalej druhá, Nové Zámky si upevnili ôsmu pozíciu.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 48. kolo - piatok:

HC Nové Zámky - HK Nitra 8:1 (3:0, 1:1, 4:0)

Góly: 8. Drtina (Š. Novotný, Hujsa), 10. Saarinen (M. Paulovič, Dominik Rehák), 18. Drtina (Kytnár, Saarinen), 36. Kučkin (P. Maier, Š. Novotný), 41. M. Paulovič (Kytnár, Saarinen), 44. Kučkin (Hujsa, Mäkinen), 45. McParland (Cardwell), 53. Fábry (Čaládi, Mäkinen) - 37. Marek Slovák (M. Tvrdoň)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: Cope 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, M. Tvrdoň (obaja Nitra) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Lokšík - J. Tvrdoň, Orolín

Zostavy:

Nové Zámky: Lundström - Cardwell, Drtina, P. Maier, Sandgren, Denis Rehák, Mäkinen,Tábi, Makovský - M. Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, Š. Novotný, Hujsa - Fábry, Čaládi, McParland - R. Lelkeš, Dominik Rehák, Dubec

Nitra: Michal Valent (18. Hartzell) - Ordzovenský, Milam, Mezei, Pupák, M. Versteeg, Meland, Piačka, Korím - M. Tvrdoň, Marek Slovák, Blackwater - Kutálek, Krištof, Cope - J. Šiška, Šille, Macík - Bajtek, L. Paukovček, J. Štefanka

Banská Bystrica otočila proti Popradu

Úradujúci vicemajster z Banskej Bystrice na vlastnom ľade zvíťazil nad Popradom 3:2 v piatkovom stretnutí 48. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2016/2017. Domáci pritom po góloch Popradčanov Michala Murčeka a Patrika Sviatanu prehrávali po druhej tretine 2:1. Za "baranov" v druhej časti vyrovnal na 1:1 Dalibor Bortňák, v záverečnom dejstve Banská Bystrica otočila zásahmi Brocka Higgsa a Mislava Rosandiča.

Na konečných 4:2 uzavrel skóre duelu do prázdnej bránky Pavol Skalický. Hostia doplatili na vylúčenia, keď až tri góly domáci strelili v početnej výhode. Zverenci Vladimíra Országha triumfovali v deviatom zápase v sérii a kraľujú tipsportligovej tabuľke.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 48. kolo - piatok:

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Góly: 22. Bortňák (Skalický, Sersen), 41. Higgs, 42. Rosandič, 60. Skalický (Hickmott) - 12. Murček, 38. Svitana (Dinda)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 3:0 oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Valch - Holienka, Kollár, 2788 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Bacashihua - A. Sedlák, Maione, Kubka, Sersen, J. Carlsson, V. Mihálik, Rosandič, I. Majeský - Buc, Higgs, Hickmott - Andrisík, Tamáši, Kafka - Belluš, Bortňák, Skalický - Lamper, M. Češík, Matoušek

Poprad: Fokin - Š. Fabian, R. Suchý, Lubor Pokovič, Davydov, Dinda, Guľajev, A. Ježek, Abramov - P. Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Matúš Paločko, Zagrapan, Lichanec - Henderson, Bjalončík, L. Hvila - Troliga, Murček, D. Bondra

Priebeh zápasu:

Zápasová štatistika naznačovala, že domáci to nebudú mať jednoduché, aj keď ich tabuľkové postavenie predurčovalo za favorita. Na ľade sa prognóza potvrdila, no "barani" si mohli za to sami. Prvú tretinu vlažne prekorčuľovali a aj preto prehrávali. V 12. minúte po chybe Sedláka využil samostatný nájazd Murček a "kamzíci" so svojím pohybom boli väčšinou v osobných súbojoch neustále o krok vpred.

V druhej tretine počiatočný nápor priniesol domácim vyrovnanie, keď v 22. minúte po strele Sersena a nahrávke od Skalického sa presadil pred bránkou Bortňák. V druhej prestávke však boli "kamzíci" predsa len veselší, v 38. minúte pri hre štyroch na štyroch Bacashihuu prekonal Svitana a hostia boli na najlepšej ceste prerušiť osemzápasovú víťaznú sériu domácich. Podstatné na vývoji skóre boli presilovky, "barani" ju mali od 6. minúty k dispozícíí 97 sekúnd s formátom piatich na troch, od 30. rovnakú výhodu o dvoch hráčov trvajúcu 40 sekúnd premárnili hostia. V 37. minúte sa už rysovala takáto presilovka zasa domácim, mala trvať až 105 sekúnd, no po deviatich ju prerušilo vylúčenie Higgsa a vznikla z toho už len výhoda štyroch na troch.

Do tretej tretiny vstúpili "barani" s presilovkou piatich na troch a mali na ňu k dispozícii 106 sekúnd. Premenili ju za 35 sekúnd, presadil sa zblízka Higgs a začalo sa odznova. V následnej presilovke piatich na štyroch sa v 42. minúte puk po strele Maioneho odrazil od zadného plexiskla a Rosandič sa pohotovo postaral o bleskový obrat v skóre.

V domácom tíme si po dlhom čase bez predchádzajúcej zápasovej praxe zahral aj obranca Ivan Majeský, podstatnejšie však boli pre "baranov" až tri góly z troch presiloviek, hostia v tejto štatistike vyšli naprázdno a aj preto prehrali. Vytúžené vyrovnanie im nepriniesla ani záverečná power play 70 sekúnd pred koncom, ba naopak, osem sekúnd pred koncom stanovil konečný výsledok do prázdnej bránky Skalický.


 

Košice natiahli neúspešnú sériu Liptovského Mikuláša

Hokejisti Košíc zvíťazili na ľade Liptovského Mikuláša 2:0 v piatkovom stretnutí 48. kola slovenskej Tipsport ligy 2016/2017. Víťazný presný zásah dosiahol v 35. min Martin Dudáš, gólovú poistku pridali hostia v polovici záverečnej časti zásluhou Dávida Šoltésa.

"Oceliari" získali všetky tri body prvýkrát po piatich zápasoch a figurujú na treťom mieste v ligovej tabuľke. Nováčikovi z Liptova sa naďalej nedarí, keď prehral siedmy duel v sérii a patrí mu posledná 10. priečka.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 48. kolo - piatok:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 35. M. Dudáš (Bicek, J. Vašíček), 50. Šoltés (P. Bartoš, Matejka)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Husar - Bednár, Gajan, 1274 divákov

Zostavy:

Liptovský Mikuláš: A. Nagy - Stehlík, P. Luža, Mezovský, T. Nádašdi, M. Šiška, Bagin, M. Moravčík, Kadlubiak - Richard Huna, Róbert Huna, Kriška - J. Sukeľ, M. Sukeľ, M. Uram -  Uhrík, Cibák, Lištiak - A. Laco, Stümpel, Vybíral

Košice: Hrabal - Šmach, M. Dudáš, J. Vašíček, E. Šedivý, Jankovič, Matejka, Deyl, Koch - L. Nagy, Suja, Spilár - Tibor Varga, Jenčík, Bicek - Boltun, Vrábeľ, Hričina - P. Bartoš, T. Klíma, Šoltés

Priebeh zápasu:

Už po pár minútach od úvodného buly mal veľkú šancu na hokejke Bicek, ale v mikulášskej bránke podržal domácich brankár Nagy. Košičania prevyšovali herne Liptákov aj v ďalších minútach - v 11. od modrej vypálil Šmach, ale domácich opäť podržal brankár Nagy. O necelé dve minúty mal obrovskú šancu útočník Košíc Nagy, ale jeho strelu zblokoval Uram. Prvá vážna možnosť Liptákov prišla až v 16. minúte, ale prienik Lištiaka sa gólom neskočil. Skóre sa mohlo zmeniť v poslednej minúte prvej tretiny, v ktorej strelu M. Sukeľa zlikvidoval Habala.

Začiatok druhej tretiny opäť patril hosťom. V 23. minúte pohrozil z bekhendu Klíma, ale Nagy potvrdil, prečo dostal prednosť pred Križanom. V dobrej šanci sa o pár minút ocitol Suja, ale ani ten skóre v Liptove nezmenil. Stav sa nakoniec zmenil v 35. minúte, v ktorej Dudáš prestrelil Nagya. Pár sekúnd pred koncom druhého dejstva sa v obrovskej šanci ocitol Jenčik, ktorý unikol po krídle, ale puk za mikulášskeho brankára nedostal.

V 41. minúte mal dobrú možnosť na vyrovnanie Stehlík, ale jeho prudká strela sa skončila u košického brankára. Aktivita domácich a snaha o prvý gól pokračovala - v 43. minúte sa pohľadnicou prezentoval Vybíral, ale ani ten neprekonal Habala. V 50. minúte sa do dvojgólového vedenia dostali Košičania, keď Šoltesov pokus zapadol presne do horného rohu Nagyovej bránky.

Hostia sa do ďalšej šance dostali o tri minúty, ale Boltunov pokus bravúrne zlikvidoval mikulášsky brankár. Liptáci sa síce v závere snažili o kontaktný gól, ale skôr mohli inkasovať. Najskôr minul z bekhendu tesne pravú žrď Nagy, o pár sekúnd neskôr Boltonovu strelu zastavila konštrukcia mikulášskej bránky.

Žilina uspela v Trenčíne a zaistila si účasť v play-off

Žilina zvíťazila 3:2 po samostatných nájazdoch na ľade Trenčína v piatkovom stretnutí 48. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 a už má aj matematickú istotu postupu do play-off. Domáci celý zápas doťahovali - na gól Václava Stupku odpovedal Eduard Šimun, po zásahu Petra Húževku vyrovnal Daniel Štumpf.

V predĺžení gól nepadol, v nájazdovej lotérii boli úspešnejší "vlci". Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Michal Švihálek. Žilina triumfovala v treťom dueli po sebe a figuruje na štvrtom mieste ligovej tabuľky, Trenčín je deviaty.

Hokej - Tipsport liga 2016/2017 - 48. kolo - piatok:

HK Dukla Trenčín - MsHK Doxxbet Žilina 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 38. Šimun (Marcel Hossa, J. Gašparovič), 46. Štumpf - 20. Stupka (Holovič), 39. Hůževka (Švihálek, D. Brejčák), rohodujúci sam. nájazd: Švihálek
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Müllner - Výleta, Gegáň, 2644 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volden - Bohunický, T. Starosta, Holenda, Hatala, Pavúk, Pač, Ján Pardavý ml., Trška - Sojčík, A. Šťastný, Vopelka - J. Ručkay, J. Švec, Štumpf - J. Gašparovič, Šimun, Marcel Hossa - Denis Hudec, Sádecký, M. Hecl

Žilina: Mikoláš - V. Čížek, Ťavoda, D. Brejčák, Juraško, M. Grman, Macejko, J. E. Mendrej, Prokop - Marek Hovorka, R. Hruška, L. Handlovský - Švihálek, Húževka, J. Jurík - Stupka, Holovič, R. Konečný - Gmitter, Švec, Rogoň.

Priebeh zápasu:

Žilinčania odštartovali zápas individuálnou šancou Hrušku, následne si zahrali v početnej výhode o dvoch hráčov. Svoju šancu však nevyužili, po Hovorkovej strele zazvonila len konštrukcia bránky. Na druhej strane Mikoláš čelil väčšiemu ohrozeniu až v 6. minúte, keď to na neho skúšal zblízka Šimun. Obrovskú šancu nedokázal využiť Hossa, Starostovu príležitosť pre zmenu prerušil rozhodcov hvizd signalizujúci vylúčenie.

Pred koncom dejstva si Trenčania zahrali presilovku, no Mikoláš si dokázal poradiť so všetkými ich strelami. Naopak, Žilinčanom sa podarilo udrieť 40 sekúnd pred sirénou, po prečíslení sa postaral o úvodný gól stretnutia Stupka. "Vlci" mali možnosť zvýšiť svoje vedenie hneď v úvode druhého dejstva, keď si po Bohunickom podrazení zahrali v početnej výhode. Hoci sa postarali o nemalý tlak, Volden zostal tentoraz neprekonaný. Hrýzť začali postupne i domáci, zľava to skúšal Gašparovič, neskôr pohrozil Hossa.

Z hry ťažili stále viac a viac, až svoju aktivitu dokázali pretaviť do vyrovnávajúceho gólu – za Mikoláša dorážal Šimun. Trenčianska radosť však netrvala dlho, už o necelú minútu sa hostia po Húževkovej strele spomedzi kruhov dostali znova do vedenia.

Úvod tretej časti vyšiel herne lepšie Žilinčanom, Voldena preverili z každého uhla. Odrazený puk sa snažil využiť Jurík, od modrej pálil Hovorka. Trenčania sa však nenechali zahanbiť a začali útočiť tiež, k čomu im pomohla i presilovka. Počas nej dokázali po druhý raz v zápase vyrovnať, keď v sieti skončila Štumpfova strela.

Obrovskú šancu mal krátko nato Hossa, ktorý sa dostal do brejku. A hoci puk do bránky nedopravil, dokončiť jeho akciu mohol Gašparovič. Tlak "žlto-červených" pokračoval, po Hossovej prihrávke vypálil spoza kruhov Holenda, od modrej Bohunický. Do konca riadneho hracieho času sa im však skórovať nepodarilo, rovnako ani hosťom, a zápas sa prehupol do predĺženia.

V ňom chýbal kúsok šťastia Handlovskému, ktorý nastrelil konštrukciu bránky, Hruškovu šancu zmaril Starosta. Rozhodnúť mohol i Švihálek, ale Volden bol proti. Brankári zostali v predĺžení neprekonaní, na rad prišli samostatné nájazdy. V nich boli úspešní Žilinčania, o dvoch bodoch pre hostí rozhodol Švihálek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok