Podľa prezidenta bude ministrom školstva Čaplovič

TASR
20.3.2012 16:33

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes v Košiciach povedal, že je viac-menej isté, že v budúcej vláde by ministrom školstva mohol byť Dušan Čaplovič (Smer-SD).

Podľa prezidenta bude ministrom školstva Čaplovič
SITA

O vysokom školstve hovoril na pôde košickej Technickej univerzity počas debaty s akademikmi a študentmi. Vyhlásil tiež, že budúci šéf školstva bude taký, ktorý chápe potreby tohto rezortu. Gašparovič na otázku TASR, čo očakáva od nového ministra, povedal, že bude musieť vyhodnotiť posledné roky. "A podľa toho sa rozhodnúť, čo je v školstve potrebné zrušiť a čo je potrebné zaviesť," dodal.

Systém vysokého školstva funguje podľa hlavy štátu na Slovensku zle. "Najmä zo súkromných vysokých škôl sa nestali domy vzdelávania, ale domy na zisk."

Prezident vidí veľký problém aj v zamestnávaní absolventov VŠ, tam očakáva v budúcnosti užšiu spoluprácu s úradmi práce. Nevyhol sa ani kritike odchádzajúceho ministra školstva Eugena Jurzycu (SDKÚ-DS). "Veľa peňazí z európskych fondov, ktoré mohli školy využiť, nevyužili len preto, že ministerstvo nebolo podľa mňa také agilné, ako mohlo byť," pokračoval Gašparovič.

Na pôde Technickej univerzity sľúbil, že urobí všetko preto, aby sa do budúceho programového vyhlásenia vlády dostalo čo najviac pripomienok zo strany vysokých škôl. S predstaviteľmi VŠ sa chce preto stretnúť v Prezidentskom paláci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok