Odvážny, ale naivný? Putin si vraj necháva zostaviť Trumpov profil

TA3 ČTK
21.2.2017 06:24

Ruský prezident Vladimir Putin si nechal zostaviť psychologický profil svojho nového amerického kolegu Donalda Trumpa. Uviedla to americká televízia NBC News. Podľa predbežných záverov analýzy vraj Trump rád riskuje, ale dokáže byť aj naivný.

Trojmesačné sledovanie

NBC News sa vo svojej správe odvoláva na bývalého námestníka ruského ministra zahraničia Andreja Fjodorova. Profil podľa neho zostavujú bývalí ruskí diplomati spolu s prezidentskými poradcami. Dospeli vraj k názoru, že Trump zatiaľ nepochopil, kto proti nemu v Kremli stojí.

Psychologický profil má mať Putin k dispozícii pre svoje prvé stretnutie s americkým prezidentom, ktorého dátum zatiaľ nebol oznámený. Výsledkom doterajšej práce na profile, založenej na trojmesačnom sledovaní, je vraj sedemstránkový dokument. Pravidelne sa text dopĺňa a reviduje, prezradil Fjodorov.

Bod mrazu

Trump vraj chápe výkon prezidentskej funkcie ako biznis. Kremeľ sa obáva, že prezident nebude mať silu zmeniť vzťahy s Ruskom, ktoré sa na sklonku vlády Baracka Obamu ocitli na bode mrazu.

Moskvu podľa Fjodorova znepokojuje aj Trumpov neustály súboj s novinármi. "Pohybuje sa na tenkom ľade, je to riskantná hra," poznamenal bývalý ruský diplomat.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok