V prípade smrteľného exorcizmu juhokórejskej rodiny padli rozsudky

TA3 TASR
20.2.2017 21:30

Jediný nepodmienečný trest odňatia slobody, a to na šesť rokov, vyniesli na záver niekoľko mesiacov trvajúceho procesu na Krajinskom súde vo Frankfurte nad Mohanom, a to v súvislosti so smrteľným prípadom exorcizmu z roku 2015. Obžalovaných bolo v tomto súdnom konaní päť členov juhokórejskej rodiny.

V prípade smrteľného exorcizmu juhokórejskej rodiny padli rozsudky
SITA/AP

Všetci boli presvedčení, že ich 41-ročná príbuzná bola posadnutá démonmi. Priviazali ju preto k posteli, zapchali jej ústa a dve hodiny ju bili, aby z nej vyhnali diabla. Počas exorcistickej procedúry v hotelovej izbe vo Frankfurte nad Mohanom 5. decembra 2015 ubili nešťastníčku na smrť. Na rituáli sa podieľali vtedy 44-ročná sesternica obete, dve deti tejto ženy - 21-ročný syn a 19-ročná dcéra, ako aj dvaja chlapci vo veku 15 rokov, z ktorých jeden bol synom obete.

Najstaršia z aktérok, pôvodným povolaním zdravotná sestra, dostala nepodmienečný trest väzenia, pretože riadila vlastné dianie v hotelovej izbe. Všetci ostatní vyviazli s podmienečnými trestami väzenia na jeden a pol až dva roky. Súd totiž po zvážení všetkých faktov dospel k záveru, že nešlo o skupinu chladnokrvných vrahov, ale o ľudí, ktorí sa stali vlastne tiež obeťami vlastného duchovna, pretože žili v presvedčení, že zosnulej pomáhajú zo zajatia démonov.

Navyše sa musia vyrovnať so stratou blízkeho človeka. Obeť zomrela v dôsledku udusenia a zranenia v oblasti krku. Polícia našla jej bezduché telo na základe informácií duchovného, ktorého príbuzní zavolali k zosnulej, a následne i manažmentu hotela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok