Zjednotenia kompetencií pod rezort školstva považuje ZMOS za neprijateľné

TA3 SITA TASR
20.2.2017 18:17

Zjednotenie kompetencií v rámci regionálneho školstva tak, aby všetky školy spadali pod ministerstvo školstva, je pre Združenie miest a obcí Slovenska neprijateľné. Povedal to predseda ZMOS Michal Sýkora s tým, že by to bol zásah do kompetencií a ustanovení reformy verejnej správy.

Zjednotenia kompetencií pod rezort školstva považuje ZMOS za neprijateľné
TASR

Sýkora rokoval s ministrom školstva Petrom Plavčanom aj o tom, ako vyriešiť požiadavku na nárast platov pedagogických a odborných zamestnancov v školách, ktoré spadajú pod mestá a obce. Plavčan aj Sýkora uviedli, že pripravujú spoločné memorandum medzi ministerstvom a ZMOS, v rámci ktorého chcú riešiť všetky spoločné problémy.

„Nebránime sa zvyšovaniu platov v školstve, pretože to sa upravovalo už minulý rok a boli sme ústretoví, upravovalo sa k začiatku tohto roku a boli sme ústretoví. Aj odborárom sme potvrdili, že áno, podporíme šesťpercentné zvýšenie, ak si také vyrokujú v kolektívnom vyjednávaní od 1. 1. budúceho roku,“ informoval predseda ZMOS.

Minister školstva Peter Plavčan minulý týždeň uviedol, že predloží na rokovanie vlády v máji návrh zákona o šesťpercentnom zvýšení platov pre pedagogických zamestnancov v regionálnom školstve od septembra tohto roka. Tento zákon bude platiť pre všetky kategórie pedagogických a odborných zamestnancov a budú ho musieť dodržať všetci. Plavčan tak reagoval na vyjadrenia Rady Združenia miest a obcí Slovenska, ktorá uviedla, že nemajú od septembra prostriedky na plánované šesťpercentné navýšenie platov pre svojich zamestnancov v školstve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok