Česká opozícia sa opäť pokúsi zvrhnúť Nečasovu vládu

SITA
20.3.2012 10:20

Českí poslanci v utorok rozhodnú o ďalšom osude vlády premiéra Petra Nečasa, ktorej sa opozícia pokúsi vysloviť nedôveru. Za iniciatívou stojí Česká strana sociálne demokratická (ČSSD) a jej líder Bohuslav Sobotka.

Česká opozícia sa opäť pokúsi zvrhnúť Nečasovu vládu
SITA

Ten pokus o zvrhnutie Nečasovho kabinetu zdôvodnil "lživým konaním vlády", ktoré "nie je možné tolerovať. "Je tu vláda, ktorá opäť tupo navrhuje škrty," vyhlásil ešte minulý týždeň šéf opozičnej ČSSD v narážke na návrhy úsporných opatrení z dielne ministra financií Miroslava Kalouska.

Sociálni demokrati sa pokúsia zvrhnúť Nečasov kabinet už po tretí raz, ich šance na úspech však ani tentokrát nie sú vysoké. Za zotrvanie Nečasa v kresle premiéra chce hlasovať jeho domovská Občianska demokratická strana (ODS) aj zvyšní dvaja koaliční partneri TOP 09 a Veci Verejné (VV).

ČSSD ani komunisti pritom nemajú potrebných 101 hlasov. Otázne je, či Nečasa podržia VV, s ktorými mal predseda českej vlády v minulosti viacero konfliktov. Poslanci by mali začať diskutovať o tomto návrhu o 18. hodine SEČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok