Slovenky medailu nezískali, zlato suverénne obhájila Shiffrinová

TA3 SITA
18.2.2017 14:27

Slovenským reprezentantkám Veronike Velez-Zuzulovej a Petre Vlhovej nevyšiel útok na individuálnu medailu v sobotňajšom slalome na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

Slovenky medailu nezískali, zlato suverénne obhájila Shiffrinová
SITA/AP

Kým 21-ročná Liptáčka Vlhová skončila tesne za stupňom víťazov na štvrtom mieste, skúsenejšia a s MS lúčiaca sa Velez-Zuzulová svoj pokus v 2. kole ani nedokončila, keď hneď v úvode dostala špicara. Podľa predpokladov kraľovala Mikaela Shiffrinová. V súčte oboch kôl Američanka zvíťazila s veľkým náskokom 1,64 sekundy pred domácou Wendy Holdenerovou, tretia skončila s mankom 1,75 s Švédka Frida Hansdotterová. Vlhová zaostala za víťazkou o 1,89 s. Ženský slalom pokračuje pretekárkami za 30. miestom po 1. kole, predstavia sa ešte dve Slovenky Tereza Jančová a Klaudia Nemcová.

Stále ešte nie 22-ročná Američanka dovŕšila víťazný hetrik v najtočivejšej disciplíne na majstrovstvách sveta, keď predtým triumfovala aj v Schladmingu 2013 a Beaver Creeku 2015. Tri víťazstvá na troch po sebe idúcich MS pred Shiffrinovou dosiahla iba Nemka Christl Cranzová ešte v 30. rokoch 20. storočia.

V rebríčku najúspešnejších slalomárok na svetových šampionátoch sa Shiffrinová s tromi najcennejšími kovmi dostala pred dvojnásobne zlaté trio Janicu Kosteličovú, Eriku Hessovú a Hanni Wenzelovú. Najúspešnejšou slalomárkou histórie MS je už spomenutá Cranzová so štyrmi zlatými medailami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok