V šlágri kola si Banská Bystrica v predĺžení poradila s Nitrou

TA3 TASR
17.2.2017 21:50

Posledný raz v tomto ročníku základnej časti hokejovej Tipsport ligy na seba narazili vlaňajší finalisti. V súboji prvého s druhým hostila Banská Bystrica majstrovskú Nitru.

Hrali pred plnými tribúnami

Súboj naplnil štadión a diváci určite neľutovali. Od začiatku ich strhlo do diania nasadenie i bojovnosť oboch mužstiev a neustále sa mali na čo pozerať. Domáci boli najmä pred bránkou mimoriadne nebezpeční, hostia zasa v protiútokoch i kombinačne. Do väčšej hernej pohody Nitranom pomohla od 12. min presilovka štyroch na troch trvajúca až 92 sekúnd.

Aj keď z nej gól nestrelili, odvtedy si udržiavali až do konca tretiny zjavnú prevahu. V 18. min sa zrodil zaujímavý okamih, najskôr Bortňák s Bellušom sa snažili puk dotlačiť zblízka za chrbát Hartzella, hlavný rozhodca dokonca po ich šanciach naznačil, že si na pomoc zavolá videorozhodcu, a keď z protiútoku Blackwater otvoril skóre, zápletka bola na svete.

Vyriešil ju videozáznam a Nitrania si počas prestávky mohli užívať vedenie. V druhej tretine sa v 24. min zastreľoval Matoušek, keď Hartzell mal zakrytý výhľad a puk mu po teči Lampera prepadol za chrbát. Netrvalo dlho a samostatný nájazd Kutálka po presnej kolmici od Ordzovenského zvýhodnila v 27. min opäť Nitranov. Tento moment akoby zmobilizoval 'baranov' k výraznejšiemu tlaku a v 31. min Belluš vyrovnal. Hostia pri tomto góle až príliš dlho váhali s vyhodením puku, stratili ho, Bortňák ho nasmeroval pred bránku a Belluš sa skvele zorientoval.

Rozhodlo predĺženie

U Nitranov silnela túžba po víťazstve aj preto, že v sezóne pod Urpínom ešte nevyhrali a naposledy si ho užívali v apríli v rozhodujúcom zápase o titul. V tretej tretine viac brankára zamestnávali domáci, Nitrania boli najmä v rýchlych kontrách nesmierne nebezpeční, no sľubné akcie často nedoťahovali aj zásluhou nepresností do konca.

V 54. min mal na hokejke gól Ručkay a Bacashihua musel vyčariť zo svojho arzenálu brilantný zákrok. Rozhodlo sa až v predĺžení, najskôr v 63. min spálil obrovskú šancu Hickmott, potom nasledovala presilovka domácich štyroch na troch po vylúčení Bajteka a až v 64. min rozvlnil sieť bombou Hickmott.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0, -1:0)
Góly: 24. Lamper (Matoušek, Češík), 31. Belluš (Bortňák), 64. Hickmott (Maione, Buc) - 19. Blackwater (Slovák, Tvrdoň), 27. Kutálek (Ordzovenský, Blackwater). Rozhodcovia J. Konc, M. Novák - Rojík, Krajčík, vylúčení 4:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2841 divákov.
HC'05 iClinic Bystrica: Bacashihua - Kubka, Sersen, Sedlák, Maione, Carlsson, Mihálik, Gründling, Rosandič - Lamper, Češík, Matoušek - Buc, Surový, Hickmott - Kafka, Zigo, Higgs - Belluš, Bortňák, Skalický
HK Nitra: Hartzell - Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím - Blackwater, Slovák, Tvrdoň - H. Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Šiška, Cope - Štefanka, Paukovček, Bajtek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok