Liptovský Mikuláš doma opäť neuspel, body si odnáša Žilina

TA3 TASR
17.2.2017 20:11

Liptovský Mikuláš prehral doma druhý zápas za sebou a oba s rovnakým skóre 4:5. Pred tromi dňami so Zvolenom, tentoraz so Žilinou.

Žilinskí vlci hrýzli

Už v 3. minúte sa dobrým streleckým pokusom prezentoval Vybíral, ale ten mieril len tesne vedľa bránky Tomeka. Domáci sa do vedenia dostali až v 7. minúte, v ktorej Nádašdi po prihrávke od Stümpela mieril presne. Prvý vážny strelecký pokus na opačnej strane prišiel na konci 9. minúty - Švihálekovu strelu, ale zlikvidoval brankár Durný.

Liptáci si vedenie mohli poistiť v závere prvej tretiny, ale Stümpel v úniku brankára Tomeka neprekonal. Diváci v Liptovskom Mikuláši boli v úvodných sekundách tretej tretiny svedkami až troch rýchlych gólov. Najskôr po šestnástich sekundách vyrovnal na 1:1 Hruška, o chvíľu poslal domácich opäť do jednogólového vedenia strelou od modrej Mezovský.

Žilinskí vlci sa do súpera, ale opäť veľmi rýchlo "zahryzli" a vyrovnali, keď gól Konečného vyhnal Durného z brány. V 23. minúte podpísal efektivitu domácich obrancov Stehlík, ktorý spomedzi kruhov nedal šancu žilinskému brankárovi.

O body prišli v závere

Hostia dlho neťahali za kratší koniec, po tom, čo sa v 36. minúte podarilo vyrovnať Stupkovi. Žilinčania sa po prvýkrát v zápase dostali do vedenia až v závere druhej tretiny, keď Konečný presnou strelou k pravej žŕdke nedal šancu Nagymu v mikulášskej bránke.

V úvode tretej tretiny bolo na oboch stranách veľa nepresností. V 47. minúte pohrozil strelou Hovorka, ale Nagyho lapačka bola na mieste. V 49. minúte sa domácim skoro podarilo vyrovnať, keď vo vlastnom oslabení unikol obrane Uram, ale Tomek v žilinskej bráne potvrdil svoje kvality. V 52. minúte sa Liptáci dočkali - Nádašdi si tvrdou strelou od modrej pripísal druhý gól v zápase. Už keď to vyzeralo, že body v Liptovskom Mikuláši sa budú deliť, prišiel žilinský úder v podobe Juríka, ktorý aj s dávkou šťastia zaistil pre svoj tím plný bodový zisk.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina 4:5 (1:0, 2:4, 1:1)
Góly: 7. Nádašdi (Stümpel, Kriška), 21. Mezovský (Kriška, M. Sukeľ), 23. Stehlík (Laco, Vybíral), 52. Nádašdi (Kriška, Uram) – 21. Hruška (Húževka, Hovorka), 22. Konečný (Holovič), 36. Stupka (Konečný, Holovič), 40. Konečný (Brejčák, Stupka), 55. Jurík. Rozhodovali: Jura, Snášel – Korba, Riš, vylúčení: 7:8, navyše: Hovorka (Žilina) 10 minút OT, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1135 divákov

Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Durný (22. Nagy) – Bagin, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Burzala, Šiška, Kadlubiak, Moravčík – Vybíral, Stümpel, Laco – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ – Lištiak, Ró. Huna, Ri. Huna
Žilina: Tomek – Ťavoda, Čížek, Juraško, Brejčák, Macejko, Grman, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – Jurík, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok