PR správa

Chromík pred hlasovaním o hazarde hrozí bratislavským poslancom

PR
16.2.2017 14:07

Líder iniciatívy Zastavme hazard Anton Chromík podľa predstaviteľov Asociácie zábavy a hier zastrašuje poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva, ktorí dnes majú hlasovať o zákaze hazardu na území hlavného mesta.

Chromík pred hlasovaním o hazarde hrozí bratislavským poslancom
SITA/Jozef Jakubčo

"Pán Chromík dáva inštrukcie aktivistom v tričkách Zastavme hazard, že poslanci, ktorí budú súhlasiť s tajnou voľbou tým verejne dajú najavo, že podporujú hazard. To je doslova nehorázny nátlak," uviedla Dominika Lukáčová z Asociácie zábavy a hier a dodala, že z úst viacerých prítomných zástupcov iniciatívy Zastavme hazard zaznievajú hrozby o verejnom pranieri každého, kto bude súhlasiť s tajnou voľbou. Niektorí poslanci ešte minulý týždeň vyjadrili názor, že tajná voľba je vzhľadom na tlak, ktorému sú vystavení z oboch strán logická. Iniciatíva Zastavme hazard totiž opakovane vyzývala ľudí na spamovanie e-mailov poslancov a zverejnila kompletný zoznam ich adries, aby vytvorili čo najsilnejší nátlak.

Iniciatíva Zastavme hazard prípadnú tajnú voľbu odmieta, ako dôkaz komplotu proti zrušeniu hazardu. Prevádzkovatelia kasín a herní nedávno zverejnili prieskum, ktorí okrem iného zistil, že väčšina Bratislavčanov sa obáva, že absolútny zákaz hazardu spôsobí vznik nelegálnych herní a kasín, ktoré ovládne podsvetie. Viacerí bratislavskí poslanci dali po zverejnení prieskumu verejne najavo, že prísne regulácia, ktorá by vytlačila kasína herne z obytných zón a mohli by zostať iba v hoteloch a zábavných centrách, by pre mesto bola lepším riešením, ako úplná prohibícia.

* Platená inzercia*

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok