Od Matoviča odchádzajú poslanci. Odmieta, že pre názorové nezhody

TA3 TASR
16.2.2017 10:49

Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič odmieta, že by za odchodom Ota Žarnaya a Viery Dubačovej z poslaneckého klubu Obyčajných boli nezhody.

Od Matoviča odchádzajú poslanci. Odmieta, že pre názorové nezhody
SITA/Marko Erd

Dôvodom sú voľby do VÚC

Matovič trvá na tom, že odchádzajú kvôli krajským voľbám, v ktorých obaja kandidujú za poslancov svojho VÚC. Žarnay sa v utorok 14. februára nepostavil na tlačovej konferencii za Matoviča, na ktorej šéf OĽaNO-NOVA vysvetľoval okolnosti prerušenia mimoriadnej schôdze k odvolávaniu premiéra Roberta Fica.

Predseda parlamentu Andrej Danko ju prerušil, lebo Matovič mal pri sebe obrázky, čo nový rokovací poriadok zakazuje. "Nebolo to celkom podľa mojich predstáv, ako sa táto schôdza začala," povedal pre Denník N Žarnay.

Matovič tento postoj a odchod z klubu spájať nechce. "Žarnay bol vždy jeden z tých nezávislých. On aj v minulosti nebol konformný. Žarnay je Žarnay, on je svoj," povedal.

Stranícka nálepka môže priťažiť

Na margo Dubačovej poznamenal, že chce pracovať na tom, aby sa Marianovi Kotlebovi v Banskobystrickom kraji postavil iba jeden silný kandidát. A pri rokovaniach s istými politikmi by jej podľa Matoviča nálepka OĽaNO-NOVA mohla priťažiť.

Zároveň sú Dubačová aj Žarnay presvedčení, že voliči v krajských voľbách radšej uprednostnia nezávislých kandidátov, ako uchádzačov, ktorí majú za menom množstvo strán.

Žarnay bude kandidovať v Košickom kraji, Dubačová v Banskobystrickom. V parlamente môže Matovič naďalej rátať s ich podporou. Poslanecký klub OĽaNO-NOVA bude mať po ich odchode 17 členov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok