Sezóna Adama Žampu sa skončila, má pred sebou dlhú rehabilitáciu

TA3 TASR
14.2.2017 23:00

Slovenský lyžiar Adam Žampa pre zranenie už nebude súťažiť na MS v St. Moritzi ani do konca sezóny Svetového pohára. Má pred sebou rehabilitáciu, ktorá potrvá štyri až päť mesiacov.

Správu sa dozvedel v rovnaký deň, keď Slovensko získalo na svetovom šampionáte striebro v súťaži tímov. "Žiaľ, po utorňajšej konzultácii s lekárom sme sa s celým mojím tímom rozhodli, že napriek obrovskej eufórii sa sezóna pre mňa končí. Chcel som pokračovať na majstrovstvách sveta, v utorok na rozjazdení som urobil všetko, ale päta ma veľmi bolí, je napuchnutá, horšie než v pondelok. Najbližšie na mňa čaká rehabilitácia, vyzerá to na štyri až päť mesiacov, čo je dlhé obdobie," informoval Adam Žampa.

Žampa zostane vo švajčiarskom dejisku MS a bude k dispozícii reprezentačným kolegom: "Verím, že ma to posune dopredu a takýto výsledok možno dosiahnem aj sám. Strieborný úspech ma nesmierne motivuje, teším sa, no na druhej strane som smutný. Budem dávať informácie z cieľa pre Andreasa, aj pre Mateja Falata, keď bude niečo potrebovať. Vynasnažím sa utvoriť čo najlepšiu atmosféru pre celý tím."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok