Anthony medzi strelcami pred Barkleyho, skvelý obrat Detroitu

SITA TA3
13.2.2017 07:47

Carmelo Anthony sa v historickom rebríčku najlepších strelcov basketbalovej NBA posunul už do elitnej dvadsaťpäťky, odkiaľ vytlačil Charlesa Barkleyho.

Anthony medzi strelcami pred Barkleyho, skvelý obrat Detroitu
SITA/AP

Krídelník New Yorku Knicks sa v nedeľu 25 bodmi postaral o víťazstvo nad San Antoniom 94:90. Celkovo má na konte 23 775 bodov (Barkley 23 757) a medzi aktívnymi hráčmi mu patrí 5. priečka. Knicks v piatok inkasovali doma 131 bodov od Denveru, ale v nedeľu dlho držali jeden z najlepších tímov ligy pod hranicou 70 bodov.

"Skvele sa na to pozeralo. Takto by sa mal hrať basketbal," komentoval tréner Jeff Hornacek. "Cieľom hry je dostať loptu do koša, o to sa všetci snažia. Na druhom konci palubovky predviesť niečo v obrane, ale základ je skórovať. Tridsaťšesťpercentná úspešnosť z hry a len dvadsaťpercentná spoza trojkového oblúka, s tým sa vonku nedá uspieť," lamentoval kouč Spurs Gregg Popovich.

Pozoruhodný obrat predviedol Detroit v Toronte, kde mal po troch štvrtinách šestnásťbodové manko 66:82. Napokon tam uspel 102:101, o čom trojkou 13,2 s pred koncom rozhodol Kentavious Caldwell-Pope, ktorý sa celý zápas strelecky trápil.  Z hry premenil iba 8 z 22 pokusov, za tri body to mal 2/12.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok