Súdna vyšetrovateľka Jacksonovho úmrtia priznala omyly

TASR
7.10.2011 10:24

Súdna vyšetrovateľka na procese s osobným lekárom Michaela Jacksona vo štvrtok priznala, že sa pri zhromažďovaní dôkazov na mieste smrti speváka dopustila omylov. Zdôraznila však, že nešlo o významný počet chýb a že žiadne vyšetrovanie nie je dokonalé.

Súdna vyšetrovateľka Jacksonovho úmrtia priznala omyly

Vyšetrovateľku Elissu Fleakovú vypočúval obhajca Ed Chernoff v snahe odhaliť nedostatky pri zaobchádzaní s dôkazmi v prípade proti lekárovi Conradovi Murrayovi, ktorého obžalovali z neúmyselného zabitia Jacksona.
Chernoff poukázal na fotografie naznačujúce, že s predmetmi v Jacksonovej spálni sa hýbalo. Infúzny stojan a vrecko s fyziologickým roztokom napríklad zachytávali na dvoch rôznych miestach, pričom fľaštička s liekmi, ktorú mala Fleaková nájsť na zemi, bola odfotografovaná na nočnom stolíku.

Vyšetrovateľka podľa obhajcu tiež do oficiálnych dokumentov zaznamenala, že našla fľaštičku s anestetikom propofol vo vrecku na infúzie, až v marci 2011, takmer dva roky po spevákovej smrti. Okrem toho nevysvetlila, prečo sa v spálni našiel odtlačok jej prsta, aj keď na miestach činu podľa vlastných slov stále nosí rukavice.

Prokuratúra v žalobe tvrdí, že Jackson zomrel na akútnu otravu propofolom v kombinácii s dvoma ďalšími sedatívami, ktoré mu podal Murray. Obhajcovia predložili inú teóriu: kráľ popu si sám podal smrteľnú dávku, keď kardiológ odišiel z jeho spálne. Odtlačky prstov Jacksona sa však nenašli na žiadnom z balení liekov.
Vo štvrtok pred porotou vypovedal aj hlavný toxikológ úradu koronera Dan Anderson. Podľa jeho slov sa po úmrtí Jacksona našiel propofol v jeho krvi, moči a pečeni. Nenašli mu však žiadne opiáty ani analgetikum Demerol.

Toxikológ dodal, že lieky, ktorých množstvo bolo v Jacksonovom tele významné, boli propofol, lidokaín a lorazepam, sedatívum, ktoré Murray podľa vlastných slov podal Jacksonovi v snahe pomôcť mu zaspať pred tým, ako mu podal propofol.
Zdroj: AP

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok